no,ja tak dokładnie to nie znam nazw swoich kwiatków ,jestem amatorką w uprawie roślin ,a odkąd tu trafiłam dopiero poznaję właściwe nazwy ,więc mogę się jeszcze mylić, mam niewiele roślinek i nawet nie bardzo mam się czym chwalić.........
pomyśl o wymianie,
bardzo bym chciała powiększać swją kolekcję(podoba mi się na tym forum)
maży mi się jeszcze kilka roślinek n. p.jak już pisałam aeschynantus,hoje (ta z poskręcanymi listkami i inna chyba bella),grubosz hobbit,figus ali(wierzbolistny),sandawille,kolumnea,pachypodium ,to jak narazie to moje cele do
zdobycia no może jeszcze jakiś filodendron pnący sguamiferum( dużo tego ,chyba mam zbyt wygórowane marzenia)
Aeschynantusy mam w sumie 3 - jeden "zwyczajny" (nie kwitnie, więc nie umiem go nazwać, trzasnę mu fotkę to może ktoś go ochrzci ), drugi to "Caroline" (jest w wątku Kolumnea, dołoże zdjęcie u siebie) i trzeci (w moim wątku nazwany świeżynką), którego na razie nie potnę bo się odgraża, że zakwitnie .
Mogę ci jeszcze dołożyć kawałek belli.