Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przygotowanie roślin do wysyłki
Autor Wiadomość
paolka 

Wysłany: 11 Wrzesień 2007, 13:14   

No a ja dziś na śniadanie zjadłam cały serek Rama creme cośtam, żeby mieć w co zapakować roślinkę do wysyłki. Oczywiście najpierw umyłam. :mrgreen:

JeyDee 
Moderator

Wysłany: 11 Wrzesień 2007, 13:44   

Nie robiąc sobie jaj (wyjątkowo :razz: ) powiem, że tekturowe "środki" od ręczników papierowych są niezłe (prawda, Nowirko ?).

A Stefan bezczelnie śpi w szkodzie...

nowira 

Wysłany: 11 Wrzesień 2007, 16:36   

i od papieru toaletowego na te mniejsze listki :mrgreen:

Kamyczek87 

Wysłany: 11 Wrzesień 2007, 16:58   

Dzięki za ten pomysł z rolkami po papierze :razz: ,JeyDee niedługo odwiedzi Cię moja rolka. :lol:

JeyDee 
Moderator

Wysłany: 11 Wrzesień 2007, 17:23   

Kamyczek87 napisał/a:
JeyDee niedługo odwiedzi Cię moja rolka.

I nawzajem :cool:

A Stefan bezczelnie śpi w szkodzie...

tellerka 
Moderator

Wysłany: 11 Wrzesień 2007, 23:39   

I kto by pomyślał, że dozyję czasów że dziewczyny będa się wymieniac rolkami po papierze... :shock:

Pozdrawiam :)

inna jagna 
Moderator

Wysłany: 11 Wrzesień 2007, 23:49   

Kurczę, Wy to się macie dobrze, tyle możliwości...
Ja ostatnio doznałam ciężkiego szoku, sprawdzając nowy belgijski cennik pocztowy :evil: I zatęskniłam za Polską :twisted: :twisted: :twisted:
Te belgijskie tumany, za podszeptem diabła chyba, wymyśliły rzecz absolutnie genialną: przesyłka listowa obowiązuje do 2 kg, pod warunkiem, że jest nie grubsza, niż... 3 (słownie: TRZY) centymetry :evil: :evil: :evil:
W praktyce wygląda to tak, że przy tej samej wadze przesyłki, za 4 cm listu płaci się około 3 razy więcej, niż za centymetry trzy :twisted: :twisted: :twisted:
Pakowałam ostatnio sadzonki dla 3 dziewczyn, na szczęście sadzoneczki nieduże... Dwie paczki poszły w PRZYCIĘTE pudełka po serku, przed przygotowaniem trzeciej dokonałam genialnego odkrycia: paczki po papierosach . Pasują idealnie :mrgreen:
Na całe szczęście nie mam dobrego zwyczaju pozbywania się pustych paczek na bieżąco :razz:

::: Najważniejsza z pogód, to pogoda ducha :::

tellerka 
Moderator

Wysłany: 12 Wrzesień 2007, 10:20   

Hodowanie tego paskudnego nałogu pod pretekstem sadzonek....
NIE DO PRZYJĘCIA :evil:

Zrzekam się tej 'przyszłej_białej_wielkiej_fuksji_którą_mialam_wyłudzić_wiosną) jeżeli nie pomyślisz o rzuceniu nałogu...

Podpisano: przeciwniczka palenia

inna jagna 
Moderator

Wysłany: 12 Wrzesień 2007, 11:06   

tellerka napisał/a:
Zrzekam się tej 'przyszłej_białej_wielkiej_fuksji_którą_mialam_wyłudzić_wiosną) jeżeli nie pomyślisz o rzuceniu nałogu...

Kochana, ja myślę bez przerwy, i nawet - muszę się przyznać - osiągam pewne sukcesy :-)
Moim wielkim osiągnięciem jest to, że w ogóle nie palę w domu :-) Z tego powodu, nie palę również w pracy, ani przy przeglądaniu forum ;-)
Właściwie od dłuższego czasu zdarza mi się palić wyłącznie na budowie, a opisane wcześniej paczki pochodzą ze starych zapasów - nie wyrzucałam ich, bo są doskonałe do przechowywania różnych rzeczy :-) Na przykład bursztynu ;-) :mrgreen:

::: Najważniejsza z pogód, to pogoda ducha :::

tellerka 
Moderator

Wysłany: 12 Wrzesień 2007, 11:19   

No ok, niech Ci będzie... :cool:

Ale i tak gorąco namawiam, żeby się nie okazało, że gdy zacznie Cię lekarz namawiać to rzucisz przerażona NATYCHMIAST, jak to zrobili mój ojciec i teść, po 40 latach palenia... :roll:

pozdrawiam :)

Odpowiedz do tematu