No tak, a podpisane było, że to jakieś pelargonium
No nie ważne, w takim razie nie wiem czy kwiat o który mi chodzi to begonia czy pelargonia Widziałam na balkonie takie cudo, tylko miało ognisto czerwone kwiaty, rośliną wisząca, dość długa, ok 50 cm.
No i teraz zgłupiałam bo nie wiem czy toto na zdjęciu to jest to co widziałam Ale chodzi mi głównie o kwiaty, bo bardzo podobne
Mam coś co podobnie kwitnie i zwisa taką begonię (ale nie wiem jak to rozmnażać), tylko po ostatnich nawałnicach nie wygląda zbyt ciekawie ale może uda mi się zrobić jej zdjęcie, a pelargonie mam kaskadowe czerwone jeśli byś była chętna.
Ewa, jeśli szukasz begoni zwisającej to ona jest bulwiasta i sezonowa. Sadzi sie wiosną (wtedy też są w sprzedaży), przez lato rosnie i kwitnie, a jesienią zasycha i zimuje w domu.
Popraw mnie Nowirko, jeśli gadam bzdury
To prawda. Ja wyjmuję z doniczki i przechowuję w trocinach w piwnicy.
Robiłam też sadzonki, które trzymałam w domu. Wiosną z tych wyrośniętych wiosną ponownie robiłam sadzonki, które zakwitały obficie. Już tak nie bawię się, za dużo zachodu. Kupuję bulwy.