Witajcie!
Mam do wymiany pędy Senecio macroglossus 'Variegatus' - (Starca Bluszczolistnego -bardziej po naszemu ), na sadzonki tych "mniej" popularnych hoji, których nie mam (posiadam carnosę, variegatę, bellę, compactę, australis)
no to niestety hoję mam tylko carnosę (ale ją już masz ),więc nici z moich mażeń o jakiejkolwiek innej hoi -czy ty chodujesz tylko i wyłącznie same hoje?
tellerko ,a czy i ja mogłabym się uśmiechnąć do ciebie o hoje?
mam narazie niewiele część pokazałam w "aeschynantus" wymiana roślin ,do tego mam skrzydłokwiat,figowiec sprężysty...chyba tyle..dopiero zaczynam...to moe pierwsze kroki w uprawie roślin i na tym forum też...
pozdrowionka***bożena
acha,mam jeszcze figusy beniaminki zielony i biało -zielony,ogołocę co mam aby powiększyć swoją kolekcję
mogę też oferować szczepki oleandraicoś do ogrodu np.cebulkę psiego zębu lub tulipana kaufmanna...
chętnie przyjmę też inne szczepki nie tylko hoje...
pozdrowionka***bożena
Bona- nie hoduję tylko Hoji, mam też inne roślinki( bardzo różnorodna kolekcja ), ale niedawno oszalałam na punkcie tych pięknych kwiatów jakimi są hoje i poszukuję różnych odmian
Tellerka- zaraz spróbuje wkleić, znajdę jakieś w necie, bo niestety aparat mi się coś popsuł i nie mam jak pstryknąć ale znajdę wierne podobizny i zaraz wkleję, wraz z opisem
tylko te zdjęcia są robione w jakimś dziwnym świetle
Mój senecio ma nowe pędy z jasnozielonymi listkami, u starszych łodyżki ładnie fioletowieją, listki ciemnieją, są różnorodnie wybarwione biało/zielono, niektóre mają też na obramowaniach fioletowe kreseczki.
Na poczatku traktowałam senecio jak bluszcza, dużo go podlewalam, spryskiwałam, ponieważ dopiero potem zorientowałam się, że jest on afrykańską rośliną gromadzącą wodę w liściach
sprawdż w aeschynantus wymiana roślin 5 zdjęcie czy o
tę roślinkę ci chodzi?
ja mam tylko jedną hoję i ślinka mi kapie na więcej...
(mam jeszcze małe sadzonki lawendy i nasionka dziwaczka)
pozdrowionka***bożena