To ja planuję Ci przywieźć pół samochodu fiołkow od Jagódki a ty takie rzeczy opowiadasz?! Wystarczy nie przelewać = nie ma stać w osłonce! Podleawć delikatnie, gdy podeschnie. U mnie teraz to wypada co 2 dni.
Mówią żeby od spodu... ja leję z góry, ale tylko trochę, nie za dużo.
Hej- wielbicielki hipeastrów! Pokazały się w handlu cebule hipeastrów po 19 zł- holenderskie. I to z tych rzadszych okazów. Np Lima, Papilio, Charisma, La paz itp.
Sama się już drugi dzień biję z myślami- kupić Limę czy nie? I gdzie postawic?/Naprawdę u mnie to problem już...bo potrzebne miejsce i dla wszystkich roslinek będących teraz "w inkubatorze", a one też się rozrosną do wiosny.../
ja z trochę innej beczki... Lidl ma dostawy w poniedziałki i czwartki, czy ktoś wie w które dostają kwiaty? mam naprawdę daleko do Lidla...
dziś wysłałam tam męża, po fiołki, marudził, ale jak będą to pewnie kupi, on sobie lubi pomarudzić...
Dziewczyny ( i chłopaki ) wróciłam z Castoramy chora. Były Takki kwitnące, ogromne po 60 zł. Nic o nich nie wiem, więc nie kupiłam. Wyglądały zdrowo, choć miały bardzo mokro, może tak ma być.
Były też compacty po 10,99.
W ogóle było masę kwiatów.
Ja kupiłąm sobie na pocieszenie po hoi, fikusa beniaminka "safari" , jutro się pochwalę w swoim wątku.