W leroy merlin przecenione storczyki po 5zł, ale mocno zasuszone.
W obi prawie kupiłam ładne małe sukulenty ale przy kasie zauważyłam na nich tarczniki... zostawiłam...
Poza tym w obi w Toruniu przecenione Hebe bardzo dużo ich było różne rodzaje, teraz żałuje, że żadnej nie kupiłam, ale będę za tydzień znów...
Dziewczyny ( i chłopaki ) wróciłam z Castoramy chora. Były Takki kwitnące, ogromne po 60 zł. Nic o nich nie wiem, więc nie kupiłam. Wyglądały zdrowo, choć miały bardzo mokro, może tak ma być.
Były też compacty po 10,99.
W ogóle było masę kwiatów.
Ja kupiłąm sobie na pocieszenie po hoi, fikusa beniaminka "safari" , jutro się pochwalę w swoim wątku.
Owadożernych dzisiaj nie widziałam, ale były jakiś miesiąc temu. Storczyki były. Były falki kwitnące, a cambrie i ludisie przekwitnięte ale nie wiem w jakich były cenach.
Wczoraj byłam w Castoramie w Łodzi. Zdaję relację: Schlumbergery różowe i czerwone, fittonie różne kolory, skrzydłokwiaty duże i małe, krotony, kalanchoe z pełnymi kwiatkami, storczyki-falki (nie znam się na nich: kwiaty bordowe, nakrapiane po 29,90 zł) i takie wielkie storczyki z żółtymi kwiatami i liśćmi jak trawa po 50 zł.
W LM hippeastrum 2 rodzaje po 14, 99.