Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Leć nie czekaj, kwiat ucieka ;)
Autor Wiadomość
Lila2006 

Wysłany: 6 Lipiec 2007, 22:59   

Aniutka , w tych wszystkich marketach równo umierają. Bydgoszcz też jest bardzo uboga w ładne roślinki. Jedynie w OBI czy Liroy Merlin coś fajnego można dostać, Ikei tez nie ma a o Castoramie lepiej nie mówić. Czasem coś fajnego można znaleźć w zwykłej kwiaciarni.
Sama się zdziwiłam, jak w zeszłym tygodniu zupełnie przypadkowo w kwiaciarni kupiłam adenium.

paolka 

Wysłany: 6 Lipiec 2007, 23:00   

Masz rację Aniutka. Ale Ikeę podobno już zaczynają budować na Ustowie. No i Leroy Merlin też już niedługo ma być. Gorzej z Obi... Ale za to mamy Bloemexim na Przecławiu. Tam to dopiero jest wybór, że ho ho. :cool:

Abu 

Wysłany: 6 Lipiec 2007, 23:03   

Ja wiem, że na pewno zrezygnuję z kupowania roślin w tych wszystkich tescach, realach i innych cerfurach :) zawsze coś do domu przyniosę, jak nie przędziorka, to wełnowce :wink: poza tym obsługa zalewa roślin.
W kwiaciarni P. Skrzydlewskiej ostatnio znalazłam piękne peperomie za 5zł każda :grin: paprotki po 8zł, a hoje (nie znam się to nie powiem jakie) po 16zł

Aniutka 

Wysłany: 6 Lipiec 2007, 23:40   

mają u nas otworzyć niebawem, ale kiedy????? :shock:
Nie mogę się doczekać!!!!

Aniutka 

Wysłany: 6 Lipiec 2007, 23:42   

leroy oczywiście!
Paola? w jakiej dzielnicy mieszkasz? może jesteśmy sąsiadkami? :grin:

aiszo 
Moderator

Wysłany: 7 Lipiec 2007, 00:26   

Dzisiaj w Realu była dostawa fiołków. Kilkanaście kolorów, po 7,99.

tellerka 
Moderator

Wysłany: 7 Lipiec 2007, 10:49   

W OBI były tylko 3-4 kolory fiołków ... są falki z jednym pędem po 19.90 i całe czerwone gloksynie. To tyle z najbardziej pożądanych gatunków ;)

Pozdrawiam :)

paolka 

Wysłany: 7 Lipiec 2007, 16:56   

Aniutka, ja mieszkam na Pogodnie niedaleko rynku. A Leroy budują na Golisza chyba gdzieś. Podobno już miało być otwarcie na początku wakacji, ale widać coś im się przedłużyło. W każdym bądź razie już dość dawno trąbili, że poszukują pracowników do sklepu. A Ikea to może za 2 lata... Cholera wie. :mrgreen:

lipka10 

Wysłany: 7 Lipiec 2007, 20:13   

Tellerko wyprzedzilaś moje mysli.Ostatnio jak ktoś podal,że przypadkiem byl w biedronce i kupil fiolki w przystępnej cenie poszlam i okazalo się ,że u nas też one są. Wtedy pomyślalam sobie ,że to świetny sposób informowania siebie nawzajem o różnych promocjach i dostawach w w sklepach.Przecież nie zawsze chodzimy po wszystkich ogrodniczych sklepach i może coś umknąc naszej uwadze.A tak dzięki forum możemy być na bierząco :grin: .tylko portfele trzeba mieć grubsze :mrgreen: To naprawdę świetny pomysl :cool:

Dolliania 

Wysłany: 7 Lipiec 2007, 22:21   

Fajne jest to, że asortyment sklepów jest taki sam w całej Polsce. U nas w Kafulandzie też są gloksynie, ale w straszliwym stanie, brrr. Pleśń na palec. Zgnilizna. Sodoma i Gomora w doniczce.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi