_________________ "...widzieć pare bobrów, przytulonych nad potokiem,
nie zabijać ich więcej, cieszyc się widokiem,
nie wyjadać ich wnętrzności, nie wchodzic w ich skórę,
w porę zwalczyć instynkt łowcy, wtopić w naturę..."
Wczoraj w Galerii Mokotów widzialam fiolka paskowanego (biały w fioletowe paski) i chyba z falowanym brzegiem. Paniusie zawolały 19 zł to na złośc zdziercom nie wzięłam
Ja dziś w Leroy'u fiołków nie znalazłam, były fitonie za 4.40 i storczyki za 29 (falki i nie falki, z dwoma pędami, z jednym pędem, różniaste). Żadnych rewelacji moje oko nie dostrzegło w dziale ogrodniczym.
_________________ Odkładane marzenie, to marzenie stracone..
Dzisiaj byłam w Auchan. Było kilka storczyków z przeceny- trochę już sterane, różne zielone doniczkowe od Tomaszewskiego i ogrom przeróżnych cebul.
Ja kupiłam jeszcze takie- wydały mi się ciekawe...
Witajcie,właśnie wróciłam z zakupów kawa,olej itd i oczom nie wierze.Tomaszewskiego bonsai fikus 7zł.50gr.z korzeniami na wierzchu (zapomniałam jak ten styl się nazywa) liście ładne,ciemne,są też CoCosy wys. z półtora metra i 25zł.dużo kwiatów i promocja-Carrefour.
Wiolko to tak jak ja a SZKODA.
Nic nie robię tylko "latam"65zł.nie wiedzieć za co nie mam zaufania do kupowania w worku.Jeden raz kupiłam nasiona i oglądam jak "wschodzą".Liczę ile było nasion a ile jest roślinek