Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wysyłkowe firmy nasienne
Autor Wiadomość
elanutka 

Wysłany: 22 Luty 2007, 11:59   

Krysp50 czekałam półtora miesiąca . Radzę zadzwonić do firmy - po dziewiątej przewaznie można poczekac na połączenie z odpowiednią osobą . Wcześniej zglasza się automat z informacjami o numerach wewnętrznych z których tylko ten drugi ( chyba 112 ) działa i łączy z działem wysyłkowym. Proszą Cię o podanie kodu i nazwiska i informują o stanie zamówienia . W moim przypadku powiedziali , że za tydzien będą mieli brakujące nasiona i doślą . Po tygodniu okazało się , że nie ma już kolejnych nasion . Radzę nie czekać az dorzucą brakujące nasionka , tylko zażyczyć sobie natychmiastowe przysłanie. Inaczej bedziesz czekała w nieskończonośc . Napisz jak Ci poszła rozmowa z Florexpolem.

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. Ela

Zoe 
Moderator

Wysłany: 22 Luty 2007, 17:56   

Elu skasowałam sobie twój adres więc podaj mi go jeszcze raz. Dzisiaj kupiłam ci nasionka dzwonka skupionego niebieskiego i chcę ci wysłać. Jak gdzieś dorwę biały to też kupię.

elanutka 

Wysłany: 22 Luty 2007, 18:07   

Zoe , ogromniaste DZIEKUJE . Adres wysłałam na PW.

krysp50 

Wysłany: 22 Luty 2007, 22:04   

elanutka napisał/a:
Krysp50 czekałam półtora miesiąca . Radzę zadzwonić do firmy - po dziewiątej przewaznie można poczekac na połączenie z odpowiednią osobą . Wcześniej zglasza się automat z informacjami o numerach wewnętrznych z których tylko ten drugi ( chyba 112 ) działa i łączy z działem wysyłkowym. Proszą Cię o podanie kodu i nazwiska i informują o stanie zamówienia . W moim przypadku powiedziali , że za tydzien będą mieli brakujące nasiona i doślą . Po tygodniu okazało się , że nie ma już kolejnych nasion . Radzę nie czekać az dorzucą brakujące nasionka , tylko zażyczyć sobie natychmiastowe przysłanie. Inaczej bedziesz czekała w nieskończonośc . Napisz jak Ci poszła rozmowa z Florexpolem.

Nie odpisałam od razu,bo przenieśli Twoją odpowiedź.Muszę Cię rozczarować,bo nasiona właśnie przyszły i to wszystkie - sądząc po cenie,bo paczki jeszcze nie widziałam /dopiero odbiorę w poniedziałek/.A przyszła tak szybko bo w zeszłym roku z koleżanką postraszyłyśmy sądem za przysłanie suchych sadzonek i jesteśmy chyba na "liście priorytetowej".Czekałam więc tylko 2 tygodnie. Może się poprawią !!!
życzę udanych siewów !!!!

elanutka 

Wysłany: 24 Luty 2007, 16:53   

Cieszę sie , że nasionka doszły ! Udanych wysiewów !!!

jolciajci 

Wysłany: 13 Marzec 2007, 17:03   

:evil: Witam wszystkich. Ja też czekam już prawie miesiąc na wysłanie nasion z Florexpolu i jeszcze nie mam od nich żadnych wiadomości.Ja jutro też do nich zadzwonię i jeżeli mi nie wyślą nasion jeszcze w tym tygodniu to zrezygnuję z tej firmy , a już myślałam że będę miała co sadzić bez chodzenia po sklepach .Nic to ,ja jutro idę jednak do sklepu chociaż popatrzeć co tam już jest z nasion .Dziękuję za wiadomości co do tej firmy wysyłkowej . Już drugi raz nie dam się nabrać!!.Pozdrawiam .

hlavin 

Wysłany: 13 Marzec 2007, 18:35   

Witaj Jola a do ktorego sklepu zaglądasz?

jolciajci 

Wysłany: 13 Marzec 2007, 18:52   

Witaj hlavin :lol: .Ja często zaglądam do CNOS na pl. Bema i do kwiatonu na ul. Krakowskiej.Od czasu do czasu jeżdzę do Auchana bo tam mają dość duzy wybór i jest dość tanio.Pozdrawiam .

hlavin 

Wysłany: 13 Marzec 2007, 18:58   

Ja kupuję na ul. Dubois przy Bema,Krakowskiej i Castoramie na Bielanach :D

jolciajci 

Wysłany: 13 Marzec 2007, 20:41   

Halvin ja też kupuję na Dubois bo bardzo blisko tam mieszkam i mam 5 minut drogi do sklepu .Pozdrawiam :mrgreen:

Odpowiedz do tematu