Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wysyłkowe firmy nasienne
Autor Wiadomość
elanutka 

Wysłany: 14 Luty 2007, 18:50   Wysyłkowe firmy nasienne

Chciałam się z Wami podzielić moimi doświadczeniami z zakupem nasion poprzez firmy wysyłkowe . Dotychczas wszelkie zakupy odbywały się bez problemu-zarowno prze Allegro od sprawdzonych sprzedawców , jak i z Vilmorinu ; w ciągu tygodnia nasiona miałam w domu. Pech chciał , że zamówiłam nasiona z katalogu z firmy Florexpol . Duża , rozbudowana firma - uważałam , że stanowi gwarancje udanych zakupów. Zamówienie wysłalam 8 stycznia i czekalam cierpliwie aż do 30 stycznia , kiedy to zadzwoniłam do nich. Poinformowano mnie , że przesyłka jest przygotowana , tylko brakuje grochu. Poniewaz w pierwszym tygodniu lutego będzie dostawa , więc za tydzien na pewno nasiona będa u mnie.Po tygodniu kolejny telefon - nadal czekają na groch , ale w miedzyczasie zabrakło arbuza i marchwi . Zadecydowałam , żeby przesłano mi pozostałe nasiona . Pani obiecała , że paczka będzie wyekspediowana z firmy jeszcze tego samego dnia ( piątek ) i w poniedziałek nasiona powinnam wreszcie mieć. We wtorek ( wczoraj ) znowu zadzwoniłam do firmy. Kolejna pani drogą dedukcji stwierdzila , że paczka musiała być wysłana do mnie priorytetem w poniedziałek , ponieważ w piątek nikt z firmy nie jeździł na pocztę . Spytacie , czemu drogą dedukcji ?! Okazało się , że nie ma mnie wpisanej w komputer , ze zamówienie zostało zrealizowane " widac zrobiono to ręcznie " ( cytat doslowny ).
Jak na priorytet wysłany w poniedziałek , to do dzisiaj powinnam się wreszcie stać szczęśliwą posiadaczka tych nasion - nie sądzicie ? Przesyłki nadal nie ma.
W firmie nie można złozyć reklamacji , maile nie są honorowane , a przy telefonie za każdym razem inna niekompetentna osoba :evil: Malo tego , jeśli przesyłka zaginie , to ja mam skladać reklamacje na poczcie. :evil: Chyba szlag mnie trafii !!!
Bardzo Was proszę , napiszcie , czy też mieliscie kiedykolwiek tak zle doświadczenia z Florexpolem lub inną firmą . Zebym to przewidziała , dawno kupiłabym te nasiona gdzie indziej

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. Ela

Zoe 
Moderator

Wysłany: 14 Luty 2007, 19:48   

Ta firma nie ma dobrej prasy. Na tym forum już to się przewijało w różnych wątkach.

Elu odchacz tą firmę jako niesłowną i zapomnij. Nasiona kup gdzie indziej.

zuzka

Wysłany: 14 Luty 2007, 20:02   

Firm jest troszkę, ale co poniektóre tylko na raz . W niektórych cenny są wygórowane do nieba.Ja proponuję zakupy w sklepie wysyłkowym Ożarów Mazowiecki. Miłe ceny (małe) , obsługa super można na nich liczyć. Oprócz zamówienia dzwonią do klijenta informując go o aktualnym stanie , czy zamówienie pełne, czy czegoś brakuję. Cebulki zdrowe i ładne. Jak do tej pory jedyną wadą jest to , że trzeba się szybko decydować, bo towar szybko się rozchodzi. Zadzwoń i zapytaj o cennik oraz katalog produktów. Podaje telefon: 022 733-75-54 , a także maila: pnos@pnos.com.pl. Może komuś się przyda. Uwaga! oferta jest naprawdę ogromna i ciekawa

Zoe 
Moderator

Wysłany: 14 Luty 2007, 20:08   

Zuzka a nie mają strony internetowej?

Lila2006 

Wysłany: 14 Luty 2007, 20:29   

Też bym chętnie zajrzała na ich stronę.
A jeśli chodzi o reklamację paczki z Florexpolu to reklamację składa NADAWCA gdyż potrzebny jest dowód nadania przesyłki :wink:

zuzka

Wysłany: 14 Luty 2007, 20:33   

Oczywiście,że mają: www.pnos.home.pl

zuzka

Wysłany: 14 Luty 2007, 20:37   

Lila2006 dobrze,że o tym piszesz. Ja w ubiegłym roku zamawiałam tulipany. szkoda mówić, dosyć , że przyszło z całego zamówienia jakieś 10% to jeszcze bardzo poźno, a i jakość nie była rewelacyjna. Jestem też z Florexpolu wyleczona. Ożarów polecam sprawdzony, no i jak wcześniej pisałam dobry jakościowo towar.

Lila2006 

Wysłany: 14 Luty 2007, 21:08   

Ja też się z Florexpolu wyleczyłam, katalogów używam tylko do tego żeby zobaczyć czego ewentualnie szukać gdzie indziej.
Dziekuję za polecenie dobrej firmy, własnie drukuję ofertę w sobotę trzeba bedzie przejrzeć z rodziną i...na zakupy.

elanutka 

Wysłany: 15 Luty 2007, 11:24   

Od razu mi lżej jak poczytalam Wasze posty . Zoe , a jeśli jednak przyślą , to przyjmować ? I czekać jeszcze ? Czy - powiedzmy - jeśli do jutra nic nie przyjdzie , to decydowac sie na zakupy gdzie indziej ? Szkoda , że nie poradziłam sie Was przed zamawianiem tych nasion . Może zrobmy taką czarna listę tych firm wysyłkowych , bo zauważyłam , że Bez wpisał też jeden sklep ( chyba Ogrody marzen ) , tylko w innym temacie , wtedy zawsze będzie można zerknąć na tą liste i tym się sugerować . A przy okazji zrobić białą listę z Ożarowem na czele ( dziekuje , Zuzka )

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. Ela

Zoe 
Moderator

Wysłany: 15 Luty 2007, 12:26   

Zadzwoń do nich i daj termin, a po tym terminie mogą sobie pogwizdać.

Odpowiedz do tematu