Kurczaki, ale pojechałam z tą giełdą
Dzień przed, jeszcze dla pewności i żeby opracować trasę podróży, zerknęłam na mapę. no i wpisuję tą Boguchwałę no i wyskakuje wioska w mazowieckim.Ale tak coś patrzę i przecieram oczy bo to wielkości pipidowa jakiegoś. no i się zastanawiam,że też w takim miejscu giełdę zrobili . Ale nic to, bo nie takie rzeczy teraz się w Polsce wyczynia
I coś mnie podkusiło żeby na adres spojrzeć jeszcze raz, no i widzę jak wół !!!!!!!Kierunkowy gdzieś tam ze śląska!!!! jakie szczęście że jestem taka schizolka i zerknęłam do tej mapy jeszcze
Także przykro mi ale żadnych zdjęć związanych z tym wydarzeniem nie posiadam
ekspreskawowy napisała, że:
"Aha jakby ktoś miał blisko, to w weekend wyborczy tj. sobotę i niedzielę jest kiermasz kwiatów doniczkowych w Domu Kultury w Skarżysku."
Zgadza się, napisałam ale nie w tym wątku bo nie myślałam że komukolwiek będzie się chciało wybierać do mojej pipidówki na "jarmark".
Zresztą nie wiem czy to zasługuje na miano aż kiermaszu :
- jest zwykle około 30 gatunków różnych kwiatów doniczkowych, przeważnie zielonych i to tych najpopularniejszych
- to tego cebulki kwiatowe, krzewy owocowe, doniczki, nawozy itp
- plusem są przystępne ceny no i rośliny są naprawdę w dobrym stanie
Także jeśli ktoś jest z południowego mazowieckiego albo ze świętokrzyskiego to zapraszam: Miejski Dom Kultury, ul. Słowackiego - sobota i niedziela 10 -18
Dla chętnych mogę nawet narysować mapkę ...
Zresztą ja z matulką na pewno pójdziemy, także zdam relację bo takie giełdy są u nas w mieście dwa razy do roku a czasem nawet trzy.
_________________ Pozdrawiam
Marta
"Każdy jest takim skrzypkiem na dachu, co próbuje wydobyć ze swych skrzypiec prosty i miły ton, nie skręcając sobie przy tym karku "// Fiddler on the roof