Wpadła mi do głowy myśl: może można by było otworzyć taki dział, w którym znalazłyby się informacje o nadchodzących "zielonych" imprezach typu targi ogrodnictwa, wystawy, dni azalii i rododendronów, itp. Takie imprezy to również dobre okazje do spotkania się osobistego floraforumowiczów (ja chętnie bym zapoznała osoby z tego forum ). Co Wy na to?
Pozwalam sobie zacytować Wam informację mojej koleżanki Jovanki dot.
kalendarza imprez związanych ze storczykami.
Już proszę rezerwować sobie czas i umawiać spotkania
ZAPRASZAM niebawem do Łodzi...a potem do innych miast...
"W temacie kalendarium przedstawiam terminy wystaw wiosennych dla osób chętnych odwiedzić i zaplanować nowe zakupy.
Organizowane imprezy sa tematyczne, pod kątem ekspozycji i sprzedaży
storczyków w większości miejsc.
Dużą ,kiermaszową imprezą dla wiosennych kwiatów są Targi w Krakowie
połączone z wystawą storczyków.
9.III.707 - 11.III.07 - ŁÓDŻ *Tajemniczy świat Storczyków*
miejsce :Ogród Botaniczny /budynek/ul.Retkińska 39/36
27.IV.07- 29.IV.07. - KRAKÓW ,teren Chemobudowy, IX wiosenna wystawa
kwiatów
Temat będzie otwarty dla informacji- nie wszystkie terminy już ustalono
-szykują się wystawy wiosenne w :Warszawie, Poznań,Sosnowiec ,inne.
Wpisy aktualizacyjne pojawią się , po potwierdzeniu terminów przez organizatorów.
Dziewczyny nic nie stoi na przeszkodzie założyć w kawiarence temat o imprezach i targach ogrodniczych. Zresztą Karo już rozpoczęła. Dała ogłośzenia o imprezach storczykowych.
Tylko czy ktoś się domyśli, że takie informacje będą zamieszczane w kawiarence - tam dyskutuje się o rzeczach niekoniecznie związanych z roślinami. Może w innym dziale? Myślę, że taki wątek byłby b. użyteczny, żeby nie umknęły nam jakieś fajne imprezy...
Super pomysł . Forum jest rewelacyjne bo w każdej chwli można wrócić i przypomnieć sobie tematy do których z przeróżnych przyczyn się wraca. Spotkanie " oko w oko" jest z kolei wydarzeniem, które pozwoli na nawiązanie ściślejszych więzi. Ja proponuje np. Pisarzowice - święto kwitnącej azali - maj. Dobrze posegregowane sprawy nie pozwalają umknąć czasowym ograniczeniom. A nietety czas płynie.
W "Kwietniku" wyczytałam, że u Kasi, w Essen w Niemczech, teraz od 7 do 11.02 trwają targi "Dom i Ogród". Może Kasia tam zajrzała...
A u nas, w Polsce w lutym:
1) 12-14.02, Kielce, EKOTECH, targi ekologiczne, Hala Targowa, ul. Zakładowa 1;
2) 22-25.02, Poznań, POLAGRA WIOSNA - targi rolnicze, Międzynarodowe Targi Poznańskie, ul. Głogowska 14.
Super, że ktoś wpadł na pomysł dzielenia się informacjami na temat terminów imprez . Mam zamiar w kwietniu wybrać się do Krakowa. Jeszcze raz dzięki KaRo.
A ja się zainteresowałam tą wystawą w Krakowie - byłoby niemal grzechem na nią nie iść jak się tak blisko mieszka. Oto link do strony - dużo informacji tam jeszcze nie ma ale może wkrótce zostanie zamieszczony dokładniejszy program
http://www.centrumtargowe.com.pl/index.php?id=77
Fajnie byłoby się tam spotkać