że zawijanie jak fasolki może wyglądac interesująco...
A jak to jest? M
Moja zaczęła teraz dość szybko rosnąć, muszę pomyśleć nad czymś gustownym i praktycznym, zastanawiam się nad takim samym bambusowym pałąkiem jaki mam przy polyneurze, co Wy na to?
No moja doszła do polowy takiego pałąka .. i przestalo mi się podobac zmuszanie jej do rośnięcia 'w dół' . Nie wiem więc czy nie lepiej prowadzić na pojedynczym kijaszku...
na kijaszku nie dasz rady bo ona rośnie ogromna i szybko a jak puści dłuższe pędy to da się ją przyginać całkiem swobodnie tylko od razu trzeba przygotować dla niej duuuży pałąk.
A ja moją chyba zalałam Jeden pęd zgnił u podstawy, więc pocięłam na sadzonki (niektóre już się ukorzeniają), drugi zostawiłam w doniczce. Liście i na tym pędzie i na sadzonkach miękkie, więc nie wiem co z tym będzie. Tymczasem zobaczyłam, że na tym zostawionym pędzie chyba powiększa mi się patyczek kwiatostanowy (jeśli mam omamy wzrokowe, to zdementuję tę wiadomość )
Magda cudna ta Twoja sadzonka ale ona ma bardzo szybkie tempo wzrostu i chyba ciut za małą podpórkę dałaś
Szkoda Monia że jednak padła liczyłam że jednak po przesuszeniu się podniesie.
Przecież od Ciebie Beatko więc musi byc cudna Rośnie faktycznie szybko i ma taaaakie duże te nowe liście, że nie spodziewałam się tego jak ja dostałam jako sadzoneczkę. Co do podpórki to pewnie, że mała,ale tylko chwilowo, bedzie miała koszyk jak cumingeana