Też bym chętnie wywaliła, ale on zaraz się obali, bo doniczka malutka i ziemia leciutka. Zapomniałam dodać, że wygląda, jakby miał obcięty czubek - chyba, że to taka "uroda" ?
Poza tym, to parapet czy w głębi mieszkania ? U Petry wisi na ścianie, ja mogę postawić na kwietnik, ale może mieć za ciepło, chyba z nim polatam po mieszkaniu....
dziewczyny powiedzcie czy któraś z Was jest szczęśliwa posiadaczka hoi hindu rops i czy można ja w ogóle gdzies kupić? Juz śni mi się po nocach . Kupiłam już od hszonszcza compactę variegatę i teraz do kompletu brakuje mi tylko hindu rops, proszę jeśli wiecie jak mogłabym ją kupić dajcie znać
To ja w takim razie proszę o wyoślenie blondynce, jaka jest różnica między compactą a hindu ropes?
W necie spotkałam się w kilku miejscach z informacją, że hindu ropes to po prostu inne określenie compacty...
I jeszcze - jak ma się do tego wszystkiego niejaka crinckle 8 ?
krinkle 8 to roślina z bardziej prostymi liśćmi niż compacta ale jednak między nerwami sfalowanymi - jest bardzo silną rośliną i taką potężną (grubą) czy ty Jagna odbierzesz wkońcu tą wiadomość czy nie
A więc według mnie jest tak: compacta variegata ma białe obrzeża, jak carnosa variegata, a hindu rops ma jasne plamy na całych liściach nie na obrzeżach.
Cricle 8 to roślina z bardziej prostymi liśćmi niż compacta ale jednak między nerwami sfalowanymi - jest bardzo silną rośliną i taką potężną (grubą)
Dzięki za wyjaśnienie... i za uświadomienie mnie, co mam w domu
Właśnie przed chwilą przyszła do mnie compacta od Joli i teraz widzę różnicę między nią, a sadzonką, którą kiedyś przyniosłam z oranżerii w zoo jako sadzonkę compacty - a to, zgodnie z Twoim opisem, Crinckle 8 we własnej grubokościstej osobie
[quote="Madziarra"]hoi hindu rops i czy można ja w ogóle gdzies kupić? Juz śni mi się po nocach .
wlasnie ja tez bym chciala i wtedy wszystkie 3 posadzic razem.Jak nic nie wymyslimy tu to bede przemycac w czerwcu.
inna jagna napisał/a:
Crinckle 8 we własnej grubokościstej osobie
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaagna ja pierwsza sie zglaszam po sadzonke
_________________ Nie ten mily kto piekny lecz ten piekny kto mily:)