Dzięki, Reniu, ale od Aiszo dostałam aż trzy spore sadzonki carnosy A później jeszcze przyniosła mi znajoma uszczkniętą gdzieś małą sadzonkę, nie wiedząc nawet co to za roślina
Dziewczyny macie jakieś zdjęcie kwitnącej (bądź tez nie) hoi polineury? Mam sadzonke od Mariusza, rośnie jak szalona, kupiłam ją bo bardzo podobały mi sie jej liście:) Teraz jak tak pięknie rośnie jestem ciekawa jakie ona ma kwiaty, a nigdzie nie moge znaleźć
Hoja lacunosa jest naprawdę niesamowita, bardzo ładnie i bezproblemowo rośnie i chętnie kwitnie. Tym razem ma już 7 skupień pąków. Co wytworzy nowy pęd to od razu wytwarza takie skupienie, które jak przekwitnie to za jakiś czas wytwarza nowe pąki.
A tu Hoja shepherdi której sadzonki dostałam w tamtym roku od Probety ( dzięki Beatko), rośnie ładnie ale z nią mam mały problem ponieważ gubi czasami młode listki. Będzie kwitła, może tym razem uda mi się zrobić zdjęcie jej kwiatów.
U Hoya thompsonii podobają mi się jej nowe listki, a szczególnie ich ubarwienie.
Hoya multiflora będzie kwitła ponownie i ponowiła wzrost, zapowiada się na trzecie skupisko pąków
I to chyba tyle relacji z mojego dzisiejszego podlewania kwiatów.