Witam
przeglądam Wasz wątek i niestety też zachorowałam na hoje
ja posiadam taką:
i już zgłupiałam czy to "carnosa". Moja nigdy nie kwitła a mam ją z dziesięć lat
Petra - czy nie miałabyś jeszcze jednej odnóżki belli - jest wspaniała ! Choć ja jedynie na wymianę miałabym to co za zdjęciu.
To paprotka pteris
Co do belli to w tym roku już nie będę jej przycinać, może w przyszłym.
Wreszcie moę dodać zdjęcie rozkwitniętych kwiatuszków hoi shepherdii
Paolka daj adres na pw, potrzymam Twoją sadzonkę jeszcze przez tydzień by korzonki lepiej podrosły, ma ich już 6 ale są jeszcze małe.
To już ostatnie zdjęcie korzonków sadzonki, właśnie wsadziłam ją do podłoża, myślę że kolejne zdjęcia z przebiegu jej rozwoju zaprezentuje nam Paolka
nawiązując do obaw związanych z białymi listkami ... dziś widziałam drzewko fikusa beniamina z niemal całkowicie białymi listkami. Myślę, że zielone było jakieś 20% liscia.
Drzewko miało się dobrze, miało dwa dośc grube pnie, z czego wnioskuję, że musi być dośc wiekowe.
Hm, też właśnie mam małą varietkę o białych liściach i nie mogę się tem nadziwić. Pierwsze 2 liście ma normalne, ale następne 4 ma białe. Myślicie, że jej już tak zostanie??
U mnie na jednym pędzie jak dwa się zazieleniają to reszta pózniej też, wyjątkiem są te pędy które od samego początku mają białe liście ( bez dwubarwnych na tym samym pędzie), tym tak już zostaje, teraz ma już 3 takie pędy
Paolko, właśnie dostałam przesyłkę z hoją! Dziękuję O perypetiach z tym związanych napisałam w wątku aiszo "Bella". Roślinka w super stanie! Mylę się, czy ona ma ogonki liściowe skierowane w dół...?