no, no ,no jak widzę nie tylko u mnie kolekcja się powiększa,masz śliczne te hoje,a na jakim oknie one się znajdują, hoja za11zł,to bardzo tanio,też myślę że to nie cornosa
Ula
Mój nowy nabytek za 11 zł czy ktoś może mi powiedzieć co to za hoja czyżby carnosa mam carnose ale troche inaczej wyglada i ma wiecej plamek na liściach
To carnosa. Wyprowadziłam kilka(dziesiąt) sadzonek z mojej starej carnosy - jedne mają okrągłe liście z większą ilością plamek a inne wyglądają dokładnie jak ta Twoja.
Tak to na pewno carnosa Co do miejsca to stoja albo na południowych oknach, albo sa na półce obok południowego okna, więc słońca i światła mają dostatek
Ciepłe powietrze od kaloryfera jest szkodliwe dla wszystkich z właścicielem kaloryfera włącznie .
Będziesz musiała coś wykombinować, żeby nie padła z przegrzania - najprościej zafundować jej osłonkę z dużym zapasem miejsca, nasypać keramzytu i polewać go wodą, tak żeby był wilgotny, ale żeby hoja miała suche nóżki.
To widocznie mam to szczęście, że znam sklep, który jest dobrze w takie akcesoria zaopatrzony. W tamtym tygodniu widzialam siedem różnego rodzaju podpórek i nie mogłam się zdecydować którą wybrać.