Kuuurcze, noooooo
A były takie 'kółka' - pałąki na hoje, podobne jak na myhoyas?
Żeby była jasność - kółeczko ma być pionowo w stosunku do doniczki, nie poziomo....
Musiałam zajrzeć na my hoyas:) Ale tellerko przyznam że na tej stronie kółeczek nie zobaczyłam.. Jak możesz to podaj mi linka, oglądnę je.
Co do podpórek jakie widziałam - nie przykładam wagi do tych okrągłych, bo te robi mi tato - z dwóch skręconych drutów odpowiedniej grubości (ja wtedy wybieram, czy to koło ma być spłaszczone bardziej pionowo (takie widziałam na myhoyas) czy poziomo. Natomiast moją uwagę przyciągnęły np. podpórki w kształcie.. no nie wiem jak to określić.. trzy drewniane słupki górą się stykające i obejmujące je trzy obręcze.
Czy któraś z doświadczonych hojomaniaczek potrafi mi powiedzieć, co powoduje, że u mojej hoi tricolor na tym samym egzemplarzu jeden pęd ma właściwe (czyli z jasnym środkiem) wybarwienie, a drugi ma zupełnie zielone liście. I czy ona już tak na tym zielonym poprzestanie? Kolejne liście przyrastające na tym zielonym pędzie nie mają szans na zmianę "umaszczenia"? Trochę przykro by było, bo cały jej urok polega przecież właśnie na tych kolorowych liściach, a tych ubywa.
Pozdrawiam
Zoe, aż głupio się przyznać, ale używam rzadko nawozu (humus). A ten felerny pęd już tak dawno mi się zazielenił. Czegoś za mało czy za dużo? Ale gdzieś na jakiejś fotce widziałam podobną sytuację, też zieleniejące listki. To co jest nie tak?
No, to masz towarzystwo, teraz ja też czekam na Zoe.
Mam tricolorkę od 2 tyg. i też jest na niej taki zielony pęd. Do tej pory nie przyszło mi do głowy,żeby się tym martwić, ale skoro mowa o nie takim nawozie...
Całe szczęście, że jestem właśnie wykończona. Nie mam siły wpadać w popłoch
Całe szczęście, że jestem właśnie wykończona. Nie mam siły wpadać w popłoch
hue hue hue to bylo dobre
Moja Anonimowa Hoja slicznie rosnie ma 7 nowych listkow . carnosa tez wypuscila na obu pedach listki ale ma jakies takie bialawe naloty na wezlach.....ooooo i pod spodem liscia tez-biale kuleczki
juz sie martwic czy poczekac jeszcze troche
_________________ Nie ten mily kto piekny lecz ten piekny kto mily:)