Jakie to doniczki? Bo też się zastanawiam i nie mogę zdecydować.. Wklej fotkę.
Doniczki takie zwykle, podobne do koloru moich ścian (słonecznie żółte ) Oj skłamałam jeszcze compacta nie przesadzona.
Jak tylko dotrę do domu zrobię zdjęcie i wkleję, ale to pewnie po południu, albo wieczorkiem
No powiem Ci Renatko, że miałam jakieś 3 tygodnie temu taki dzień, że rozpierała mnie energia i właśnie wtedy przesadziłam chyba z 10 roślin, gdybym kupiła więcej doniczek pewnie przesadziłabym jeszcze więcej. Dla compacty właśnie juz mi zabrakło, ale chyba dzisiaj wstapię po dodatkowe doniczki i na zdjęciu zobaczysz już pełen komplet
Mam 2 pytanie
Jak rozpoznac w sklepie że dana roślina to hoja jesli nie ma naklejki z nazwą na roślinie. Czy jest taka możliwość
Z moja carnosą coś jest nie tak nie chcą rosnąć nowe listki i zdarza sie ze niektore odpadają (te malutkie). Co mam zrobić chyba troche za mocno ja podlałam gdy ja posadziłam (mam ja jakiś miesiac dopiero) widocznie ja przelałam czy da sie cos zrobic zeby listki nie odpadały i zeby odrosly tak gdzie ich nie ma czy znacie jakies dobre odrzywki dla hoi
Uwaga Uwaga
pisze do Was wlascicielka czterech doniczek z pieknymi sadzonkami hoya compacta variegata kupionymi jako hindu rope
jeden ped ma prawie same biale liscie
teraz tylko mysle jak je zapakowac i jak bedzie na odprawie
zawsze uwazalam ze pozytywne myslenie przynosi super efekty wiec prosze uprzejmie przyszle wlascicielki owych hoji o myslenie :lol:
kerii variegatki nie kupilam -wybralam fiolki
_________________ Nie ten mily kto piekny lecz ten piekny kto mily:)