Ooo niestety rozpoznanie hoi jak widzisz po powyższych postach wcale nie jest takie łatwe - tym bardziej że jest duża rozbieżność w liściach a nawet typie wzrostu.
Wiele hoi poznasz po liściach jak wgłębisz się google.
Natomiast co do drugiego pytania to niestety jak liście odpadły to już w tym samym miejscu nie odrosną - a jak zalałaś roślinkę bo prawdopodobnie właśnie to jest przyczyną to musisz teraz odczekać - przesuszyć i podlewać dalej zgodnie z potrzebami rośliny mając nadzieję że odżyje lub porobić sadzonki - ukorzenić w wodzie i poprowadzić jako nową roślinę - niestety nic więcej nie można poradzić.
u mojej hoi pojawiły się takie pypcie... u nasady liści, zdjęcia mi nie wychodzą, bo nie umiem aż tak ostrości ustawić.. czy to jest to co ja bym baaaardzo chciała, żeby było? (nigdy nie kwitła, ale dzięki forum poprawiłam się)
U mojej Australisy też pojawiły się dwa takie mała pypcie ale na razie są takie małe, że nie umiem stwierdzić czy to zawiązki kwiatowe
Może ktoś dysponuje takimi zdjęciami i wklei dla porównania