Ja z kolei kiedyś dodałam odrobinę ukorzeniacza do wody, ale nie mam pojęcia, czy to w jakikolwiek sposób przyspieszyło ukorzenienie. Hoje zazwyczaj dobrze ukorzeniają się w wodzie - niektóre szybciej, niektóre wolniej. No i od Kasi wiem, że ważny jest ten węgiel drzewny.
ostrzegal mnie moj maz zebym nie czytala tego forum ..... nie posluchalam . czytalam i zaraza hojowa przeszla na mnie . oby tylko na mnie .... na moja corke tez
mam roslinke (dostalam od kogos sadzonke) i nie wiedzialam , ze to jest hoja
carnosa . ja roslinke ciagle przycinalam , bo te pedy rosly jak szalone ... mam ja rok. jeszcze nie zakwitla. zaczytalam sie w watku o hojach i odkrylam , ze ja ja wlasnie posiadam
2 miesiace temu (czytam ten watek juz od dluzszego czasu i to bylo pod wplywem tej "zarazy hojowej" ) kupilam compacte a dzisiaj dostalam sadzonki hoi gracilis i fraterna .
nie mam pojecia jak sie z nimi obchodzic ale je posadzilam i bede do nich codziennie zagladac i raz po raz je podlewac.
w zwiazku z tym osmiele sie zalozyc osobne watki na temat tych hoji ( nie wiem jak sie to odmienia ale skoro piszemy hoja w odmianie nazwy wpisze "j" )
przeczytalam wasze wczesniejsze watki na ten temat i widze , ze sa rozne gatunki hoji i niektore z nich moga miec inne wymagania.
tak wiec , w stosunku do was posiadam skromna ilosc gatunkow hoji i baardzo skromna wiedze na temat ich pielegnacji. kazdy jednak od czegos skromnego zaczyna
bede do nich codziennie zagladac i raz po raz je podlewac
Na litość boską nie zalej !
Ja o hojach pojęcie mam bardzo delikatne (czytaj: blade ), ale na pewno nie są przesadnie wodolubne, a że odmiany masz ciekawe, więc rozumiesz...
bede do nich codziennie zagladac i raz po raz je podlewac
Na litość boską nie zalej !
Ja o hojach pojęcie mam bardzo delikatne (czytaj: blade ), ale na pewno nie są przesadnie wodolubne, a że odmiany masz ciekawe, więc rozumiesz...
ha ! to juz wiem , ze nie wolno ich zalewac i tego z pewnoscia nie zrobie .
sprawdzam ziemie przed podlaniem wiec zalanie chyba nie wchodzi w gre