No to lepiej przestań przeglądać, zanim cię choróbsko dopadnie Ja też do niedawna tak miałam... bez emocji...
A konkretnie do momentu, w którym do mnie dotarło, że hoja wspaniale nadaje się do kolekcjonowania
Słuchajcie, ja bardzo lubię liście mojej carnosy - takie duże i mięsiste. Jaka inna hoja ma podobne? Chciałabym wiedzieć, czego konkretnie szukać.
U mnie hojomania jakiś taki delikatny przebieg ma
Famelio hoja Parasitica Lao ma podobneliście do carnosy tylko ciut większe i tak ładnie nakrapiane.
Wszelkie verticilaty czy pachyclada też mają takie grubiutkie liście - większość hoi ma takie grubiutkie liście - a wiele z nich dodatkowo się przebarwia na słonecznym miejscu na czerwonawy kolor i wiele hoi ma liście ze srebrnym rzucikiem.
Niestety - będę w pracy, pewnie nawet z szefową Poczekam, aż do Polski przyjedziesz
Probeto, dziękuję bardzo, wprawdzie wyprawa na wesele przyjaciółki sprawi, że 3 miesiące będę wychodzić z finansowego dołka, ale już się rozejrzę na allegro, coby trzymać rękę na pulsie wydarzeń
PS. Już jestem po wstępnym rekonesansie, czy będziesz miała tę Lao np za miesiąc lub dwa?
Beatko, a co ma podobne liście do kerrii, tylko bez wcięcia na końcu? Znaczy - jakby trójkąt zamiast jakby serducha, mówiąc obrazowo... Jeszcze bardziej obrazowo to jutro mogę zrobić zdjęcie, ale... wiesz, spałoby mi się spokojniej, wiedząc, co zdobyłam