Odstałą wodą w temperaturze pokojowej,podlewam co kilka dni jak zaczyna schnąć podłoże nawożę co dwa tygodnie słabym roztworem nawozu dla roślin pokojowych.Roślina wisi niedaleko okna od strony zachodniej ale nie ma ciemno .Czy cos robię źle??
Może mieć za mało przewiewną glebę albo za ciemno. Ona generalnie nie lubi wprost na oknie,... ale z boku okna tez może nie pasowac...
W jakim podłozu ją masz?
No i może woleć nawóz do kwitnących...
Nie wiem, czy to może być przyczyną, że moja w końcu rozwinęła pąki, ale ostatnio była podlewana nawozem skrętnikowym.
Mam nowy nawóz uniwersalny z bioponu , może jej bardziej przypasuje.Ma ciasną doniczkę z ziemią do roślin kwitnących - domowych i ok. 2 cm. warstwę keramzytu na dnie doniczki.Może to dlatego że nie była w dobrym stanie jak ją kupiłam i dopiero dochodzi do siebie ? .Co do światła to chyba nie jest za ciemno,obok mam Carnose (przyniosłam w lipcu trzy dwuliściowe sadzonki) i na razie (tfu tfu) rośnie bardzo ładnie i szybko.
A tak wygląda moja Bella
Sorrki, ale mam pytanie - czy ta roślinka posadzona jest w ziemi? Czy dalej jest wkład czy jakaś specjalistyczna warstwa? Później jeszcze raz ziemia? Po prostu, tak to widzę...
Najpierw wsadziłam do doniczki torfowej z włóknem kokosowym. Kilka dni temu, kiedy już podrosły nowe pędy, wsadziłam całość do doniczki z ziemią uniwersalną
Ukorzeniałam w wodzie z dodatkiem węgla drzewnego.
Najpierw wsadziłam do doniczki torfowej z włóknem kokosowym. Kilka dni temu, kiedy już podrosły nowe pędy, wsadziłam całość do doniczki z ziemią uniwersalną
Ukorzeniałam w wodzie z dodatkiem węgla drzewnego.
Widzę po efektach, że sposób się sprawdził. Dzięki za wyjaśnienie...