mi to najbardziej przypomina hoję sprzedawaną przez bystrupplanter http://www.bystrupplanter...=carnosa%20ruby - nie lubię na podstawie zdjęć i paru liści wypowiadać się co to za odmiana carnosy czy innej gdzie tych odmian jest bez liku a nazewnictwo nieusystematyzowane - jedno co mogę powiedzieć od siebie to, że nie jest to krinkle 8 - gdzie środek liścia powinien być sfalowany a cały liść bardziej okrągły. Wybrałaś bardzo złe zdjęcie do porównania gdyż jak często się zdaża w odmianach jedna gałąź lub kilka liści jest odmiennych od standartu dla krinkle 8 i na podstawie takich odmienności nie powinno się porównywać.
Tylko nie odbierz tego jako krytyki Twojej roślinki bo sadzoneczka jest piękna i na pewno warto ją mieć jak ktoś zbiera wariegatki.
A ja znowu mam pytanie z gatunku niezbyt mądrych...
Po czym (oprócz kwiatów) da się odróżnić carnosę Krimson Princess od carnosy Picta? Ze zdjęć w necie nie potrafię zbyt wiele wywnioskować
Śliczności
A moja, po przebywaniu w towarzystwie odoraty postanowiła wreszcie pokazac kawałek korzonka. Niestety urwałam go... bo się przewrocila w doniczce (jest jednak bardzo sztywna). Cóż.. stoi w wodzie dalej.
Dodam tylko że jest to gwiazdkowa niespodzianka dla Jagódki