Dzisiaj robiłam zdjęcia mojemu choremu iglakowi. Przy okazji zrobiłam zdjęcie czuprynkom powojnika botanicznego i białej dalii kupionej z przeceny po sezonie( zdążyła zakwitnąć )
_________________ Dopiero przy końcu roboty można poznać, od czego trzeba było zacząć.
Asiu moja mama juz za dziesiec dni wyjezdza do Polski, a ja wciaz cos ci odkladam z trawek . Na bambus ajeszcze czekam ... Dzis wykopalam ci sadzoneczke trawki, ktora mam przed domem (ze dwa metry chyba wysokosci ma) z takimi duuuuzymi pedzlami. Kurcze ja musze dokladnie pryzsiasc do Twojego wateczka i ewentualnie poprosic o jakas pieknotke .
_________________ wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen
........gdy glowa pelna marzen........
Szukaj szukaj , czas ucieka bo może nas zima zaskoczyć
Jakbym moja mame slyszala , wiesz ja mam tzw. "rule" (wiesz o co mi chodzi ) po moim tacie, a moja mam nie moze tego strawic....
Ciagle mnie z czyms teraz pogania, bo dziesiec dni szybko minie (i w sumie ma racje).
Asiu wypisze kilka nazw, ktore by mnie interesowaly (oczywiscie jak co bedziesz mogla ) Liliowce, rozwar, zatrwian, pokrzywka, nachylek o fuksji juz nie wspomne, ale to chyba ciezko ..... Oczywiscie nie musisz "przeorac" twojego ogrodka, wypisalam tylko roslinki, ktore ciesza moje oczko nadzwyczaj w twoim ogrodzie .
Jak Tobie jeszcze cos w oko wpadlo w moich zielonkach to daj znac. Rowniez domowych.
Asiu to tez jedna z traw , ktore mam a ktorej nie mam na moim watku (zalatwil ja sasiada kot w zeszlym roku i teraz dopiero wychodzi gdzie niegdzie) jesli chcesz to tez mam odlozona dla ciebie sadzoneczke