Nie wiem co to michałki... Mam marcinki, ale tego nie wystawialam bo dopiero dostalam sadzonki...
Michałki i marcinki to po prostu późnojesienne astry bylinowe, praktycznie to samo, różnice w nazwie zależne od regionu (na czyje imieniny jest szansa donieść bukiet ). A ostrą papryczkę "7. braci" chciałam ja
Papryczka jeszcze nie dojrzała, rośnie w skrzynce na poddaszu i pomaluśku się zaczyna czerwienić Za wyjaśnienie nazwy dziękuję ogromnie i tym bardziej, że bardzo chciałam astry bylinowe. Koleżanka (nie wiedząc o tym) dała mi 2 sadzonki "marcinków" ze swojego ogródka, "bo to ładne kwiatki" mowy nie było o astrach, a jak się okazuje mam
Taaaaka działka to jest wyzwamie.dla ogrodnika.Tęcza przecudna żyć nie umierać.Nie martw się liliami ,że cebule zmarzną nie powinny pzemarzaćjeśli je się sadzi jesienią.Z pewnością takie poświęcenie w postaci sińców i odrapań nie pójdzie na marne , a mężowi można powiedzieć że to nowy trend w makijażu.Ja zielsko po wyrwaniu składuję na kompostowniku razem z ziemią z doniczek po surfiniach i begoniach.A co do astrów bylinowych , które jeszcze kwitną to nie mogłam zapamiętać nazwy i nazywałam je piotrowinki bo wiedziałam ze sa związane z jakimś imieniem.Pozdrowienia z Suwalszczyzny
Tak myślalam,że się Wam spodoba tęcza Tego nie widać na zdjęciu ale ona była no... wielka. I tak przeraźliwie blisko. Jeszcze nigdy nie byłam tak blisko tęczy.
Piękne zdjęcie i prześliczna okolica, tęcza też niesamowita ale wielkie wyzwanie dla ogrodniczki, jesteś nie zmordowana w dążeniu do pięknego ogródka...
Trzymam kciuki za każdy twój kwiatuszek
Pada śnieg, pada śnieg
cieszą się bałwanki
hahaha hihihi
ktoś nam rąbnął sanki <lalalalala>
Na termometrze zero stopni, ale przez to wiatrzysko czuje się jakby było dobrze poniżej zera. Woda też tak czuje bo zamarzła w beczce. Jak wyszłam robić fotki to była ociupinka śniegu i już nie padało, ale od godziny pada znowu więc myślę, że pod wieczór wstawię jakieś ładne zdjęcie zimy Sałata pod folią i pod butelkami ma się dobrze. O dziwo ta bez przykrycia też... ciekawe jak długo :p Papryka jest w ciężkim szoku i chyba z tego szoku zapomniała zgubić liście ;p