Jak w pierwszym roku prosiłam o podłączenie wody to mi to samo powiedzieli że minie słomiany zapał i zostaną chwasty ale ogródek ma już 11 lat i jakoś nie zarasta ...te fotki są z tego roku.
O, jak jestem szcęśliwa, że u Ciebie jest inacze,j niż u mojej Mamy . Ja tylko podałam przykład z życia, gdzie nie było żadnych przeszkód, a nic z tego nie wyszło .
Barbarko ja też kiedyś mieszkałam w bloku i wszyscy mieli działeczki i bardzo o nie dbali.
Kradzieże były nagminne, pety, śmieci ale ktoś zawsze z sąsiadów był na balkonie i przeganiał złodziej. To było starsze pokolenie, które dbało i dawało przykład Na klatce było zawsze czysto, przed blokiem czyściutko i zadbana zieleń. .
W tej chwili niestety tych ludzi albo zabrakło albo nie te siły. A młodzi ludzie, którzy tam teraz mieszkają mają w nosie, żeby razem coś zrobić Nawet nie chodzi tutaj o brak czasu czy pieniędzy raczej o brak chęci Dawniej były ławeczki, piaskownica dla dzieci teraz administrator wszystko zlikwidował bo tylko było kupe pijaństwa i młodzieży bez sensu się wałęsającej:grin:
A jak jest u Ciebie Barbarko czy sąsiedzi się angażują i dbają aby przyjemniej się mieszkało? Jak najbardziej Cię pochwalam i gratuluję powinno być więcej takich ludzi takich jak Ty! W tej chwili mieszkam w małym miasteczku koło bloków jest pięknie i dowiedziałam się, że tutaj sąsiedzi robią sobie zrzutkę na kwiaty i razem dbają. Jak będę w pobliżu tych bloków to zrobię zdjęcia
Dziękuję za docenienie mojej pracy. Nie mam własnej działki a sąsiedzi z parteru nie bardzo mogli się tym zajmować więc się zajęłam tym skrawkiem ziemi. Z początku było trudno bo kupa gruzu i przekopano w czasie wymiany rur c.o. za 2 lata zakładano kabel elektryczny na 1.5 głęboko i znowu wykopy ...musiałam z roślinkami uciekać ale teraz jest spokój. Sąsiedzi przynoszą na wiosnę mi roślinki z własnych działek i w ogóle wrosłam w krajobraz i zaraziłam już kilka sąsiadek z innych bloków .