Tellerka - poprawka - nie doceniłam mojego wilczomlecza - jednak prawie 100 cm!
Dziś dorzucę draceny - "normalna" i tricolor, moje biedne nolinki (niedawno zdobyte jako trzy maluchy wtłoczone do jednej małej dzoniczki...) i coś... coś bardzo popularnego ale czego nazwy nie znam. Wiem, że niektórzy mówią na niego "rozwodnik"...
A na koniec to co ostatnio najbardziej lubię. Fotki robione chwilę temu - w czasie kwitnienia ale bez tego nie ma efektu.
Na początek hibiskus (już zbierają sie następne pąki), phalenopsis (na kwitnienie chyba teraz trozhe poczekam), storczyk ludisia - jej coś już rośnie Może w trochę nietypowym miejscu ale dobre i to...
Ludisia chyba całkiem normalnie kwitnie ... zobacz moją w 'nowych zakupach'.
Gratuluję kwiatków
Policzyłaś ile ich masz? Dopisałaś się do ankietki?
Pozdrawiam
No własnie - ale czy to małe to sanseveria? Bo to nie są młode "ośle uszy" czy coś tam tylko to zawsze jest takie niskie?
Oleander (niedawno dopiero zidentyfikowany ) podlewany codziennie i ciągle pilnuję żeby nie sechł.
Tellerka - szczerze to nie liczyłam ale moge zrobić podejście. Trochę tego jest, może nie za dużo ale... Wszystkich nie pokazuję bo albo takie b. popularne (zamioculcas, sanseveria itp) albo w stanie takim, którego nie zaprezentuję mam np. dwie pachiry ale mi ostatnio zmiarniały chyba od suchego powietrza. Teraz je nawilżam i czekam aż dojdą do siebie...
Tellerka - a jaka ankietę masz na myśli? Bo wrzuciłam w wyszukiwarkę i głównie znalazło "ile masz lat" i przez Ciebie się wpisałam... A może faktycznie o to Ci chodziło:
Cytat:
Policzyłaś ile ich masz? Dopisałaś się do ankietki?