Doliczyłam się chyba 34 doniczek - bez maluchów które się dopiero ukorzeniają. Zadanie trochę utrudnione bo mieszkając chwilowo u teściów duże roślinne zamieszanie mamy...
Moja róża chińska kwitnie dalej i na dodatek w drugim kolorze! Widać są dwie sadzonki w jednej doniczce.
Do kremowej dołączyła w ten sposób czerwona złamana różem. Muszę jeszcze jakieś inne pełne zdobyć!
A to do Tallerki - oto miniaturka dla Ciebie.
Razem z doniczką ma 20 cm., kwiaty szerokie na 5 cm. Na listku jest szramka ale generalnie chyba jest ok, puszcza nowy korzonek.
A ja będę dziś w Gdańsku i ponownie mam zamiar kupić dużego, normalnego. Ale z moim szczęściem robię juz chyba 3 podejście i kiszka...
Pewnie masz rację - nie znam się a w porównaniu z tymi które mają najczęściej w obi to te wydawały mi się pełne... Ale i tak je lubię.
A skoro Kasiu tu już zajzałaś to jako specjalista pewnie wiesz - zapylić można probować dwie różne rośliny - nie kwiaty tej samej? Bo te śliczne złośliwce kwitną mi idealnie na przemian... A z ciekawości chciałam sprawdzić czy coś by z tego wyszło...
wyszłoby ale nie polecam,chyba ze jestes cierpliwa,dojrzewanie nasion trwa ok 2,5 miesiaca a sadzonka zakwitnie po ok 2 lat czasem nawet dluzej. Ja sie w to bawie
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
Nie liczę na to że miałabym tyle szczęścia żeby mi sie to udało ale kusi... Poza tym na razie dopiero zaczynam budować swój kolejny dom i i tak więcej miejsca na kwiatki będzie za jakiś czas. Wyobrażam sobie satysfakcję jaką daje samodzielne wyprodukowanie sadzonek od pyłku!
A powiedz - gdyby przypadkiem któreś zapykanie sie udało to poznam? Po przekwitnięciu coś będzie widać?
W Gdańsku to tylko OBI wchodzi w grę jesli chodzi o storczyki bo reszta... ech szkoda gadać. W Okazie sa jakieś ale taka cena, że chyba tylko ktoś zupełnie niezorientowany kupi.
Ze storczykami trzeba po prostu trafić na świeżą dostawę bo inaczej 'zamordują' je w sklepie.