przy niedzieli serdecznie witam, wszystkich ,dzis rano na balkonie było 0.st. jest w tej chwili dużo słonka ,choc powietrze mroznawe ,na moim parapecie przekwitł cyklamen fiołek i wypuścił listki ,jak kwitł to były same kwiaty ,kaktusy zostały wniesiene na perapet z balkonu ,a mirt zawiązuje kwiatostany ,ale tylko na jednej gałązce ,a powinien wypoczywac
_________________ "Kto czego nie doznał,nie zrozumie "... z Płocka,kłania się Basia
Ten szczepiony kaktus wymaga min. temp. + 15 stopni
wiem złotko o tym ,i narazie jeszcze nie wyschła mu ziemia ,napewno coś mu wykombinuję ,tak jak reszcie w tej chwili mają wszystkie do 20.sti to jest za duża ,przymierzam się do klatki schodowej...z mieszanymi uczuciami Barbara nie wiem ,nie próbowałam ,wiem tylko że mirt jest w hodowli ciężki ,byle cieplej zimą ,jak wypoczywa ,zaczyna gubić liście
_________________ "Kto czego nie doznał,nie zrozumie "... z Płocka,kłania się Basia
hmmm...masz mirta Czy to można z gałązki zaszczepić
Basiu mam nadzieje, ze wybaczysz jak dam porade BasiWo .... 8bo przeciez to twoj wateczek ).
Moja mama urywa poprostu galazeczke (najlepiej ze trzy naraz) wklada je do malej doniczki z ziemia i zakrywa mala szklaneczka( tzn. tak, ze szklaneczka stoi na ziemi w doniczce okrywajac tylko te galazeczki). Mirt paruje sobie pod szkielkiem i swietnie sie ukorzenia. Ona zawsze je tak rozmnazala
_________________ wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen
........gdy glowa pelna marzen........