Elu G.mam taką nieśmiałą prośbę do Ciebie gdybyś kiedyś odmładzała tego ciemnoróżowego skrętnika to proszę pamiętaj o mnie
moja mama bardzo je lubi i chciałabym jej zrobić przyjemność
napewno znajdę coś dla Ciebie na wymianę...(mama ma białego i fioletowego)
Dziewczyny- to nie to, że nie chcę dać- ja nie chcę bawić się w wysyłkę.
A o to czy nic nie daję zapytajcie Natitę- jest z tej miejscowości co ja więc mogłam ją obdarować bez wysyłania...
Nie chciałam się "chwalić" -miałam o tym nie mówić, ale z drugiej strony nie chcę wyjść na cholerną sknerę.../ ..bo stale odmawiam.../
Ostatnio swoje roślinki ukorzeniam tak
Pod butelka rosliny są świeżutkie - jakby dopiero wsadzone do ziemi- a stoja już kilka dni/ oczywiście -ucięte zyletką- ukorzeniacz i do ziemi, podlanie i nakrycie uciętą butelką. Nie trzeba wietrzyć, bo jest spory otwór górą...
Chociaż ukorzeniałam też bez przykrycia- i również z dobrym skutkiem
nie Elu wcale nie myślę że jesteś sknerą skoro nie wysyłasz no to trudno ja się nie obrażam ,a kto chce się obrażać jego sprawa,a czy przypadkiem nie obdarowałaś Natity tym różowym skrętnikiem?
sorry Elu ,ale ja nie wiedziałam że nie wysyłasz..
Miałam o tym nie mówić, żeby Ela nie miała kolejnych próśb o wymiany... Bo wysyłka, a zwłaszcza pakowanie paczek pochłania mnóstwo czasu... Nie wszyscy go mają w nadmiarze. Jednego jestem pewna - jeśli ktoraś z Was byłaby w Rzeszowie u Eli, to wyszłaby od niej uginając się pod ciężarem roślinek, którymi by została przez nią obdarowana - taka z Eli życzliwa osoba...!!! Poprosiłam ją najpierw tylko o kloniki a dostałam kilkadziesiąt roślinek kilkunastu gatunków...! I to niektóre z nich były już dorosłymi kwitnącymi roślinami!! Byłam w szoku! Ja dałam jej tylko cztery małe roślinki...
W tym roku już koniec ze szczepkami. Co się dało obcięłam, rosliny zsadzone po 2-3 i przygotowane do kwater zimowych. Lada dzień trzeba wszystko pochować...to już prawie październik. ..