Przepraszam- dawno tu nie zaglądałam. Wędruję po czterech forach- łatwo się zagubić i coś pominąć.
Ten kwiat z pierwszego zdjęcia to hipeastrum. Taka dziwaczna odmiana. Nie znam nazwy- kupiłam go już w fazie pąków.
Postaram się tu częściej zaglądać i wklejać nowsze fotki.
Droga Zoe- sorki za zaniedbanie "macierzystego" w końcu forum. Czas mi się okropnie skurczył, bo muszę pomagać córce- zięć w rozjazdach- a u niej dwójka dzieci. I nie mam już tyle czasu co wcześniej. Ale się poprawię
To poprzednie się "zmarnowało", bo nie oddzieliłam w porę przybyszowych, i :wyssały" cebulę matkę do granic możliwości - jak rozsadziłam, było za późno- mateczna padła. Ale mam tą drugą-dzięki twoim radom usunęłam zawczasu przybyszowe- zostawiłam tylko dwa. I mam nadzieję, że ta cebula już da sobie radę .
Elu, jak rozkwitnie w pełni Twoje hipeastrum, wklej zdjęcie do wątku o tych kwiatach, może Leszkowi uda się ustalić odmianę - jest piękne Ja też kupiłam odmianę Jewel, idą dwa pędy kwiatowe, już nie mogę się doczekać, kiedy zakwitną...