Witaj!
Śliczne kloniki, zwłaszcza ten nakrapiany.. Czy dobrze widziałam że trzymasz je w ziemi.. Wykopujesz na zimę czy mieszkasz w ciepłych krajach
_________________ "...widzieć pare bobrów, przytulonych nad potokiem,
nie zabijać ich więcej, cieszyc się widokiem,
nie wyjadać ich wnętrzności, nie wchodzic w ich skórę,
w porę zwalczyć instynkt łowcy, wtopić w naturę..."
Witaj!
Śliczne kloniki, zwłaszcza ten nakrapiany.. Czy dobrze widziałam że trzymasz je w ziemi.. Wykopujesz na zimę czy mieszkasz w ciepłych krajach
Akurat w tym roku kloniki wyszły mi drapakowate , dlatego pokazuje tylko ich fragmenty.Wiosną ,niestety późną, wysiałam kloniki z nasion . Cztery z nich wsadziłam do ziemi i to je właśnie widać., reszta jest w doniczkach.A nakrapiany jest w doniczce , mam go już kilka lat , ale w tym roku coś mi słabo rośnie. Nie podłożyłam im obornika i myślę , że dlatego tak kiepsko rosną .Kloniki szczególnie lubię , wysiałam nasiona ,żeby mieć jeszcze inne kolory niż mam , a mam takie jak widać.
Cieszę się , że podobają się Wam moje roślinki.Kwiatomanią jestem zarażona od dawna , więc może się to tylko pogłębiać.Przecież to takie super hobby.
nie mysl że sie czepiam , to nie to . dobrze jest znać nazwy swoich podopiecznych, a w moim temacie(kwiaty Honoraty) byla dyskusja na temat co jest Scindapsusem a co Epi.
Naprawde serdecznie witam cie na forum