Aiszo, na 99,9% ten niezidentyfikowany badylek to kawa arabska Niedawno kupiłam również sadzonkę kawy i mam ambicje kiedyś zaparzyć sobie kawy z własnej plantacji (wiem, że to możliwe)
Jeśli Twoja (umownie) kawa to sadzonki wyrosłe bezpośrednio z nasion to zobacz jak wygląda pierwszy liść (na dole) - u kawy jest on okrągławy, dopiero następne są jajowate, ostro zakończone. W doniczce z moją kawą jeszcze widziałam parę łupinek po nasionach. Ale Twoja kawa wygląda mi na większy egzemplarz, stąd może wyższa cena .
Hmmm, przepraszam za ten listek nie sądziłam, że jesteś zdolna do takich poświęceń aiszo
A na kawę to i ja poluję - jakim hipermarkecie takie fajne i tak tanio sprzedają? Ja ostatnio na giełdzie prawie kupiłam sadzonkę - w jednej doniczce było dwa ziarenka wykiełkowane a sadzonki były 5-centymetrowe. A kosztowało toto 8 zl. Dobrze więc chyba jednak, że nie kupiłam...
Ja mój egzemplarz kupiłam w niezawodnym, całodobowym sklepie z kwiatami, dokąd jadę raz w tygodniu późnym wieczorem, żeby... się zrelaksować. Tak sobie myślę, że wiecie o czym mówię