Na pierwszym zdjęciu masz filodendrona. Trudno wyrokować o odmianie. Wpisz w googlach hasło philodendron i daj na grafikę. Jest tego trochę do przejrzenia.
Ten kwiatek pnący który Ci dobrze rośnie w kuchni to Scindapsus złoty, też go mam
a dziekuję - poszukam sobie w necie o nim
Zoe napisał/a:
Na pierwszym zdjęciu masz filodendrona. Trudno wyrokować o odmianie. Wpisz w googlach hasło philodendron i daj na grafikę. Jest tego trochę do przejrzenia.
Tobie również Zoe dziękuję za pomoc - spróbuje napewno poszukac co to za odmiana i napiszę
kasia napisał/a:
sliczne,mialam kiedys ta begonie,tez ci kwitnie jak oszalała rozowymi zwisajacymi jak korale kwiatkami?uwielbiałam ja,prowadziłam ja w formie drzewka
no właśnie w tym roku jeszcze nie kwitła, pamiętam jednak, jak wcześniej kwitnęła , miała jasnoróżowe drobne, delikatne kwiatki na łodyżce,( masz rację - jak korale) będę ją dokarmiać - może znów zakwitnie a co się stało z Twoją ??