musialas dodac te rosliny?
no przeciez one sa sliczne i niektore chcialabym miec
ale po prostu
prosze nie wybieraj takich roslin ktorych nie mam bo bym musiala caly dom zastawic
truskawki,poziomki i gozdzik fajny ukopane, porzeczki w wodzie czekaja na korzonki
teraz czas na maliny i domowe
ale do jutra nie zdobede malin
dam znac przed wysylka
male truskawki i poziomki mi sie pomieszaly
_________________ Minister Zdrowia ostrzega forum i kupowanie kwiatow uzaleznia
ja tego watku nie widzialam
matko ile ty tego masz
te ze starych roslin moge zdobyc dla Ciebie taka jak aloes bez kolcow (raczej z malutkimi) na galazkach zdrewnialych zaraz zobacze zdjecie i numer to nr 19
a to z czerwonymi listkami prosze nie wstawiaj bo wszystkie bym chciala
u babci sa jeszcze jakies fajne kwiatki
takze usmiechne sie o zaszczepki
kiedys i u mnie bylo tyle kwiatow
niestety zostaly rozdane;(
zazwyczaj jak bylam poza domem
bo wszystkie bym ocalila
zal mi wielkiego cissusa australijskiego tak bardzo sie rozrosl widzialam ostatnio i dostalam nozyczki zebym uciela sobie zaszczepki
o Twoich fiolkach nic nie mowie
sa cudowne
musze kupic ukorzeniacz do zielonych bo mam do pol i do zdrewnialych i tz poszczepie zwykle fiolki
narazie sa bz w ziemii i pod folia jak sie uda to bede miala mnostwo fiolkow do dobrych domkow
7 to bilbergia, która właśnie zaczyna kwitnąć:
16 to jest filodendron czerwieniejący, ale bardzo marny miałam wielki ale padł podczas przeprowadzki, a ten jakoś nie chce rosnąć i sporo liści zgubił, muszę go ciachnąć i od nowa poprowadzić, może wtedy będzie ładniejszy.