muszę znaleźć sposób na oglądanie forum w sposób bezgłośny, bo jak oglądam i wzdycham to dzieci patrzą na mnie jak na debila...albo mocno podejrzliwie (córka nawet dwa razy sprawdzała co to za "strony" zwiedzam )
Ewuniu Tobie by chyba nawet kamień wykiełkował! no śliczności! no!
pozdrawiam
ewalukas ja jestem ciekawa jak twoja maranta-ta roślinka co miała pozwijane listki gdy mają suche powietrze zwijają listki w trąbkę aby bronić się przed utratą wilgoci należy je poprostu bardzo często spryskiwać
Calatea została przestawiona z kuchni do pokoju i już ok. A była spryskiwana każdego dnia i żółkła. Podejrzewam, że gaz tak na nią działał. Zaraz po tamtym poście przestawiłam ją do pokoju i spryskuję raz na kilka dni - nic się z nią nie dzieje.
piekne okazy ,u mnie nie daje rady chować roślinek wielolistnych ,powietrze jest zabójczo suche ,padły by przez zimę,życzę by tobie się udało ,ja nawet stawiam naczynia napełniane wodą,nie na wszystkie roślinki działo to ,tak jest sucho
_________________ "Kto czego nie doznał,nie zrozumie "... z Płocka,kłania się Basia
Trochę sprasowana, ale została poddana reanimacji w misce z wodą i mam nadzieję, że przeżyje
Aż poszłam na nią popatrzeć
Wygląda na to, że stan pacjentki się stabilizuje
Pamiętam o cusiu, ale jak go zaczęłam ciachać, to wziął się za kwitnienie(cwaniaczek ). Musimy trochę poczekać.