Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Roslinki domowe Teśki cz2
Autor Wiadomość
inna jagna 
Moderator

Wysłany: 3 Październik 2007, 19:40   

A żebyś wiedziała - musiałam sprawdzić, czy to by było jadalne dla moich suczydeł, coby się czasem nie nażarły :razz:
Eksperytment wypadł pomyślnie, uznałam, że czegoś takiego nawet moje psy, pozbawione kubków smakowych w stopniu godnym golden retrievera, nie ruszą, choćby nic innego do żarcia nie miały :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

::: Najważniejsza z pogód, to pogoda ducha :::

Teśka 

Wysłany: 3 Październik 2007, 20:20   

Jagna czyli swoje życie byś poświeciła nawet, za życie suniek Twoich :!: :shock: To już nie wiem jak to nazwać... bo nie bohaterstwo przecież :razz:

inna jagna 
Moderator

Wysłany: 3 Październik 2007, 20:23   

Tesia, ja nie poświęcałam życia, tylko podniebienie :mrgreen: Chodziło mi tylko i wyłącznie o to, żeby stwierdzić, czy to jest bezpiecznie obrzydliwe, o nic więcej :lol: :lol: :lol:
A swoją drogą... Ja te moje sunie kocham przeokropnie... :oops: :oops: :oops:

::: Najważniejsza z pogód, to pogoda ducha :::

emma 

Wysłany: 6 Październik 2007, 20:37   

Tesiu ,widziałam gdzieś w Twoim wątku ,że masz pięknego i dorodnego pieniążka.Powiedz jak Ty go pielęgnujesz :?: Mam młodą roślinkę .Środkowa część ma pokrój wzniesiony,a dolne liście dosłownie wiszą i przy dotknięciu opadają.Coś robię źle, tylko nie wiem co :?: Czy on lubi bardziej sucho, czy mokro :?:

Teśka 

Wysłany: 7 Październik 2007, 08:08   

emma napisał/a:
masz pięknego i dorodnego pieniążka.Powiedz jak Ty go pielęgnujes
Emma trudne pytanie bo ja pielęgnuję na wyczucie :???: Wiem na pewno to, że przeszkadza w opiece nad pieniążkiem nadtroskliwość. Można podlać czasami 2 razy w tygodniu, a jak się z jakiegoś powodu nie podleje przez 2 tygodnie, też mu nic sie nie stanie. Te liście , które po dotknięciu odpadają pozabieraj, a środeczek z tydzień zostaw w spokoju, a jak będzie dalej miał wilgotno to i dłużej. Nie stawiaj na słońcu. Starsze radzą sobie na słońcu doskonale tyle, że mają wtedy jasne liście i trzeba często podlewać.
Powodzenia :razz:

Teśka 

Wysłany: 8 Październik 2007, 12:32   

Aż wstyd jakie u mnie "puchy" kwiatowe. :razz: Wetkam więc parapet, z którego większość kwiatów czeka na przenosiny wiosną na balkon :mrgreen: :mrgreen: Się doczeka :!:

tellerka 
Moderator

Wysłany: 8 Październik 2007, 12:54   

No okno wlazłaś ? :shock:

Nie spadnij tylko....

Pozdrawiam :)

wyrak 

Wysłany: 8 Październik 2007, 13:30   

Te koleusy to z wysiewu? Ja w zeszłym tygodniu wysiałam, bo spotkałam w ogrodniku i już się nie mogłam doczekać :razz:

Teśka 

Wysłany: 8 Październik 2007, 16:42   

No i co Wy na to :?: Spojrzałam na balkon, a że z boku leżały opadnięte kwiaty fuksji (celowo nie wyrzucam, bo opadają świeże ), pozbierałam je do doniczki i efekt :shock: :mrgreen:

Teśka 

Wysłany: 8 Październik 2007, 16:51   

i jeszcze :

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi