Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
sylw14 - moje roślinki
Autor Wiadomość
sylw14 

Wysłany: 10 Lipiec 2007, 15:51   sylw14 - moje roślinki

Witam. :grin:
Jestem tu nowa i chciałabym pokazać Wam moje kwiatki.Mam nadzieje że z Waszą pomocą te co mam będą jeszcze ładnie4jsz i moje ,, zbiory'' się powiększą.
kroton Mam go już jakiś czas i od kupienia strasznie mi chorował. zrzucił dolne liście a ostatnio mieliśmy atak jakichś robali(przędziorki i wciornastki) ale kąpiekl i pałeczki chyba pomogły. mam tylko nadzieje że nie odpadnie mu kolejny mały listeczek który puszcza.

fiołki

rafidafora

w sumie 4 juki

coś czego nie znam nazwy i mi ostatnio choruje (przesadzenie nie pomogło- nie wiem może to wiek robi swoje bo ten kwiat ma z7,8 lat) Nie wiem co z nim robić. Może ktoś mnie poratuje radą? :grin:

cyklamenek

hoja

diffenbachia

olek

kalanchoe

zroślicha

skrzydłokwiat- ktoremu niestety obsychają końcówki i nie chce mi kwitnąc :cry:
no i mo najnowszy nabytek ktorym jestem zauroczona tylko niestety był zalany i jest po operacji przegniłych korzeni. Mam nadzieje ze dojdzie do zdrowia.

gerbrka i fiołek
mam jeszcze dzieci w ziarenkach czekające na wysiew: jestto strelicja , granat miniaturowy, męczennica i heliotrop tylko musze kupić ziemię do siewek i poczekać aż będzie cieplej bo podobno strelicja i granat to najlep. temperatura zeby zaczeie ukorzeniać to 21 C a tu jak na złość taka zimnica!! ehmm :evil:

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
S.

patrycja11 

Wysłany: 10 Lipiec 2007, 15:55   

sylw14 Swietna kolekcja!!!

Pyśka;)

(a na avatarku mój Bill koffany:)))

iwona13 

Wysłany: 10 Lipiec 2007, 15:55   

"i moje ,, zbiory'' się powiększą"

to ci gwarantuje !!!!!!!!!!!

miło ze jestes

kotku popraw tylko fotki tzn. obróc je do pionu zanim wstawisz :wink: ( bo mnie szyja boli hihihi :shock: )

sliczne kwiatki :wink:

Zoe 
Moderator

Wysłany: 10 Lipiec 2007, 20:36   

Sylwio poobracaj te zdjęcia do normalnej pozycji.

Abu 

Wysłany: 10 Lipiec 2007, 20:36   

sylw14 śliczna kolekcja.
Spróbuj postawić skrzydłokwiata z podstawką na tacce z keramzytem, lub żwirem zalanym wodą. Mojemu skrzydłokwiatowi to pomogło :smile: i już nie obsycha.
Pozdrawiam

iwona13 

Wysłany: 10 Lipiec 2007, 20:45   

o tez tak zrobie :wink:

sylw14 

Wysłany: 10 Lipiec 2007, 20:50   

Hej! no dobra dziewczyny ja z miłą chęcią je obrucę- ale jak to zrobić? :oops: Gdybym to ja wiedziała...

Abu 

Wysłany: 10 Lipiec 2007, 20:55   

Można w programie graficznym również.
Ale jeśli korzystasz z windowsa to otwórz je do podglądu w "Podgląd obrazów systemu windows" czyli tak klasycznie, i tam masz takie trójkąciki ze strzałkami :) ustaw tak, żeby było dobrze i wyedytuj swój post :smile:

iwona13 

Wysłany: 10 Lipiec 2007, 20:57   

Sylwia na swoim komputerze hi hi :wink:

zaznacz dane zdjecie poprzez klikniecie na nie myszka pozniej przytrzymujac lewy klawisz nacisnij prawy i wyskoczy tabelka i wybierz obróc zgodnie z ruchem wskazówek zegara lub ponizej obroc przeciwnie ...

poradzisz sobie dopiero obrocone i zmniejszone zdjecia wrzucaj przez fotosika ze swojego komputera :wink: powodzenia

Abu 

Wysłany: 10 Lipiec 2007, 21:01   

Matko, ja to zawsze muszę jak koń pod górkę no :grin:

Odpowiedz do tematu