Witam.
Jestem tu nowa i chciałabym pokazać Wam moje kwiatki.Mam nadzieje że z Waszą pomocą te co mam będą jeszcze ładnie4jsz i moje ,, zbiory'' się powiększą.
kroton Mam go już jakiś czas i od kupienia strasznie mi chorował. zrzucił dolne liście a ostatnio mieliśmy atak jakichś robali(przędziorki i wciornastki) ale kąpiekl i pałeczki chyba pomogły. mam tylko nadzieje że nie odpadnie mu kolejny mały listeczek który puszcza.
fiołki
rafidafora
w sumie 4 juki
coś czego nie znam nazwy i mi ostatnio choruje (przesadzenie nie pomogło- nie wiem może to wiek robi swoje bo ten kwiat ma z7,8 lat) Nie wiem co z nim robić. Może ktoś mnie poratuje radą?
cyklamenek
hoja
diffenbachia
olek
kalanchoe
zroślicha
skrzydłokwiat- ktoremu niestety obsychają końcówki i nie chce mi kwitnąc
no i mo najnowszy nabytek ktorym jestem zauroczona tylko niestety był zalany i jest po operacji przegniłych korzeni. Mam nadzieje ze dojdzie do zdrowia.
gerbrka i fiołek
mam jeszcze dzieci w ziarenkach czekające na wysiew: jestto strelicja , granat miniaturowy, męczennica i heliotrop tylko musze kupić ziemię do siewek i poczekać aż będzie cieplej bo podobno strelicja i granat to najlep. temperatura zeby zaczeie ukorzeniać to 21 C a tu jak na złość taka zimnica!! ehmm
sylw14 śliczna kolekcja.
Spróbuj postawić skrzydłokwiata z podstawką na tacce z keramzytem, lub żwirem zalanym wodą. Mojemu skrzydłokwiatowi to pomogło i już nie obsycha.
Pozdrawiam
Można w programie graficznym również.
Ale jeśli korzystasz z windowsa to otwórz je do podglądu w "Podgląd obrazów systemu windows" czyli tak klasycznie, i tam masz takie trójkąciki ze strzałkami ustaw tak, żeby było dobrze i wyedytuj swój post
zaznacz dane zdjecie poprzez klikniecie na nie myszka pozniej przytrzymujac lewy klawisz nacisnij prawy i wyskoczy tabelka i wybierz obróc zgodnie z ruchem wskazówek zegara lub ponizej obroc przeciwnie ...
poradzisz sobie dopiero obrocone i zmniejszone zdjecia wrzucaj przez fotosika ze swojego komputera powodzenia