wiesz..powiem ci tylko ze ostatnie wydarzenia utwierdzily mnie w tym przekonaniu chyba tak szybko w Polsce nie zawitam
W Polsce nie tylko rodzina mieszka ^^
Monia...no nie obrazaj sie ale tu chodzi tez o mozliwosci przenocowania bo w hotelach po poprzednich doswiadczeniach nie bardzo mam ochote a Ewie i Oskarowi nie chce robic kłopotu,tym bardziej ze czasem pomieszkuje ich mama
Ależ ja się nie obrażam Wcale Ci się nie dziwię, mi też Szczecin już się znudził, we Wrocławiu jeszcze nie byłam ^^, no i liczę na ten Kraków przyszłoroczny
zalewanie to moim zdaniem podlewanie by miała stara mokro,a ja podlewam co kilka dni,jak wierzchnia warstwa przeschnie,by miał tylko wilgotno.No i swiatło!bardzo wazne,zapomnijmy o tym ze paprotki swietnie czuja sie w cieniu,one potrzebuja poprostu rozproszonego swiatła a anwet nieco porannego czy wieczornego słonca
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
a no własnie ,,,mamy tu kogos z Krakowa?bo w przyszłym roku moj mezulek jedzie na kurs polskiego do Krakowa i moze chciałoby sie komus mi Krakow pokazac
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe