jeleniogórskie dzieci niebawem nie będą miały świadomości istnienia innych roslin
No pewnie, że nie będą, skoro ktoś im wszystkie hibiskusy z kwiaciarni wykupuje
Astrid, roślinki śliczne I gloksynia, i fiołeczek i hortensje - szczególnie czerwona jest rewelacyjna
A chimerami niebiesiej się nie przejmuj, one właśnie tak mają, że kwiaty bywają w różnym odcieniu. Trochę to zależy od wieku kwiatu, a trochę... bo ja wiem? Od kaprysu może? Albo od tego, jaka gruba jest rurka ciągnąca żarcie w danej łodydze
Teoria twierdzi, że żeby niebieska hortensja była niebieska należy jej dawać specjalny nawóz, bo kolor zależy od odczynu podłoża.
Ale może niech się pomądrzą te co znają praktykę
gratuluję tak pięknych hortensji,ja też gdzieś słyszałam że aby uzyskać taki niebieski kolor,trzeba dać lub podlać czymś hortensje ,musiałabym poszukać ,ale może wcześniej ktoś coś podpowie,a gloksynia taka niespotykana śliczna
Ula
Hortensje cudne a szczególnie ta czerwona. Czytałam artykuł na temat koloru hortensji - nim kwaśniejsza ziemia tym bardziej niebieskie. I fiołek pięęękny, i takie oryginalne liście - nie da się ukryć, mam jednak fijoła na ich punkcie