Bardzo ladne te frezje, ja tez czekam az moje w pojemniku na balkonie zakwitna, mam tez w nim lilie i tulipany, ale najbardziej czekam na kwiaty frezji.
Jeśli bedziesz żałować to porozłażą się wszędzie i wówczas dopiero będzie problem.
Zoe, konwalie rosną w tym miejscu już szósty rok i może tylko raz je trochę 'wypleniłam', one raczej się aż tak nie rozrastają - oczywiście panuję nad sytuacją a prymulki praktycznie co wiosnę zmieniają miejsce
Petro, to czekamy na fotki!
ps.u mnie szykuje się druga tura kwitnienia frezji
No to moje konwalje to jakieś złośliwe bestie i postanowiły mi dokuczyć albo tak im dobrze. Kiedy znalazłam tej wiosny konwalie 30 m od ich miejsca bytowania wpadłam w szał. Bo to że normice, ptaki lub coś jeszcze innego przeniosło nasiona to fakt ale musiało wykiełkować?
raczej to jest nie możliwe, by mogły z nasion powyrastać...
nie wiem co jest nie tak, że moje konwalie aż tak się nie rozrastają (przynajmniej nie mam takich kłopotów)
Moja znajoma również boryka się z problemem szybkiego rozrostu konwalii - jedyne co jej pozostało to tylko podwadzanie korzeni i ich z ciężkim trudem usuwanie. Ja znów mam taki kłopot z pewną rośliną w ogrodzie, nie znam jej nazwy, ale również szybko się rozrasta.
Zoe, właśnie jest to uwidocznione na zdjęciu czwartym - jest jedna łodyga kwiatowa a od niej jeszcze odchodzą inne pędy kwiatowe - tworzy to taką krzewinkę.
Przykro mi ale ja nic nie widzę. Zdjęcie jest robione pod świało i wszystko poza kwiatami frezji jest prawie niewidoczne. Dlatego musiałabyś zrobić zdjęcie tej roślinie.