Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiołki afrykańskie cz 5
Autor Wiadomość
bona 

Wysłany: 27 Październik 2007, 01:33   

monia masz silną wolę ja nie dałam rady,właśne ukorzenia mi się kilka listków ,ale te co tu widzę...marzenie... :shock: :lol:

hszonszcz 

Wysłany: 27 Październik 2007, 07:36   

a ja zawze mialam fijola fijolkowego dopiero tu sie zarazilam hojomania.Wczoraj zamowilam nastepna polke na fijolki i podjelam twarda decyzje ze:nie kupuje wiecej hoji a nadwyzki sprzedaje.Pozostaje przy fijolkach i nastawiam sie na miniaturki.
JeyDee napisał/a:
małe bywają w Obi
u mnie ani razu nie widzialam a w Obi jestem czesto bo remonty,doniczki,zwirek itd

tellerka 
Moderator

Wysłany: 27 Październik 2007, 19:30   

W OBI chyba nie mają jednolitego towaru we wszystkich regionach :(
Ale zajrzę czasem ;)

Pozdrawiam :)

Tofka 

Wysłany: 27 Październik 2007, 21:51   

Ja jutro się chyba przespaceruję do OBI - miałam dzisiaj- ale coś późno się zrobiło :roll: . Ciekawe czy będą jakieś fiołeczki :razz:

bona 

Wysłany: 28 Październik 2007, 17:15   

dostałam kilka lat temu fiołka(u nas fiołek to rarytas)i go zalałam -niestety wtedy nie było jeszcze forum :sad: dziś już nie popełniam takich błędów i moje listeczki mają się świetnie :roll: wiosną wyruszę na podbój kolejnych :mrgreen:

APLAN 

Wysłany: 28 Październik 2007, 17:30   

Byłąm w piątek w Obi w Warszawie na Razymińskiej i miniaturek nie było. Były takie standardowe, ja kupiłam bordowego i ciemnoróżowego i fioletowego. Były z przeceny po 3 zeta

Tofka 

Wysłany: 28 Październik 2007, 18:04   

A w OBI dzisiaj fiołeczków nie było :sad: ....znaczy były chyba z 6 sztuk kwitnące - ale jakieś takie marne. I mocno przecenione nie kwitnące- wymęczone do granic możliwości.

wyrak 

Wysłany: 28 Październik 2007, 18:27   

Tofcia jakbyś kiedyś w OBI zobaczyła, że są gloksynie albo fiołki miniaturki lub jakieś inne oryginalne to daj znać. Ja mieszkam w Pabianicach, więc jestem w OBI tylko "przy okazji", ale jak będę wiedzieć, że są rośliny, które mnie interesują to pojadę specjalnie. Mogę na Ciebie liczyć?

bajadera 

Wysłany: 28 Październik 2007, 18:28   

Ja raczej poluję w kwiaciarniach na fiołki - mam taką w okolicy, w której się od czasu do czasu bardzo ciekawe sztuki zdarzają, lub na giełdzie kwiatowej na Starcie. Tam z boku stoi taka hala, w której jest giełda. Chociaż ostatni bardzo ładny fiołek został nabyty przez TZ-ta w Tesco. A przyznam się, że łódzkiego Obi jeszcze mnie nie zaniosło. Nie podrodze mam.

wyrak 

Wysłany: 28 Październik 2007, 18:44   

OBI i LM to moim zdaniem w Łodzi najlepiej zaopatrzone w kwiaty sklepy. Byłam też na giełdzie na Równej w Łodzi. Kwiaty równo :wink: o połowę tańsze niż w kwiaciarni np. fiołki chimery po 5 zł.

Chociaż ostatni bardzo ładny fiołek został nabyty przez TZ-ta w Tesco
A jaki? Ciekawa jestem :wink:

Odpowiedz do tematu