a ja zawze mialam fijola fijolkowego dopiero tu sie zarazilam hojomania.Wczoraj zamowilam nastepna polke na fijolki i podjelam twarda decyzje ze:nie kupuje wiecej hoji a nadwyzki sprzedaje.Pozostaje przy fijolkach i nastawiam sie na miniaturki.
JeyDee napisał/a:
małe bywają w Obi
u mnie ani razu nie widzialam a w Obi jestem czesto bo remonty,doniczki,zwirek itd
_________________ Nie ten mily kto piekny lecz ten piekny kto mily:)
dostałam kilka lat temu fiołka(u nas fiołek to rarytas)i go zalałam -niestety wtedy nie było jeszcze forum dziś już nie popełniam takich błędów i moje listeczki mają się świetnie wiosną wyruszę na podbój kolejnych
Byłąm w piątek w Obi w Warszawie na Razymińskiej i miniaturek nie było. Były takie standardowe, ja kupiłam bordowego i ciemnoróżowego i fioletowego. Były z przeceny po 3 zeta
A w OBI dzisiaj fiołeczków nie było ....znaczy były chyba z 6 sztuk kwitnące - ale jakieś takie marne. I mocno przecenione nie kwitnące- wymęczone do granic możliwości.
Tofcia jakbyś kiedyś w OBI zobaczyła, że są gloksynie albo fiołki miniaturki lub jakieś inne oryginalne to daj znać. Ja mieszkam w Pabianicach, więc jestem w OBI tylko "przy okazji", ale jak będę wiedzieć, że są rośliny, które mnie interesują to pojadę specjalnie. Mogę na Ciebie liczyć?
Ja raczej poluję w kwiaciarniach na fiołki - mam taką w okolicy, w której się od czasu do czasu bardzo ciekawe sztuki zdarzają, lub na giełdzie kwiatowej na Starcie. Tam z boku stoi taka hala, w której jest giełda. Chociaż ostatni bardzo ładny fiołek został nabyty przez TZ-ta w Tesco. A przyznam się, że łódzkiego Obi jeszcze mnie nie zaniosło. Nie podrodze mam.
OBI i LM to moim zdaniem w Łodzi najlepiej zaopatrzone w kwiaty sklepy. Byłam też na giełdzie na Równej w Łodzi. Kwiaty równo o połowę tańsze niż w kwiaciarni np. fiołki chimery po 5 zł.
Chociaż ostatni bardzo ładny fiołek został nabyty przez TZ-ta w Tesco
A jaki? Ciekawa jestem