Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiołki afrykańskie cz 5
Autor Wiadomość
kaska.k 

Wysłany: 28 Październik 2007, 18:56   

witam wszystkich :)

Od niedawna należę do tego forum i od razu zaraziłam się miłością do fiołków.Zawsze jakieś miałam w domku,ale kiedy obejrzałam wasze kolekcje,to po prostu,się zaraziłam :mrgreen: Z przykrością jednak stwierdzam,że w moim mieście nie ma za bardzo nietypowych fiołków,a poza tym jak zapytałam ostatnio panią w kwiaciarni czy będą jakieś nowe w najbliższym czasie,to odpowiedziała mi,że teraz nie ma mody na fiołki i nie opłaca się Jej sprowadzać...
Także ja w swojej kolekcji mam tylko 7 różnych kolorów... :( No ale wasze są po prostu prześliczne, gratuluję :)

bajadera 

Wysłany: 28 Październik 2007, 19:07   

Bo wydaje mi się, ze fiołki są u nas traktowane jako taka zwyczajna roślina i dlatego nie ma praktycznie fiołków o podanej konkretnie odmianie.

tellerka 
Moderator

Wysłany: 28 Październik 2007, 22:35   

Witaj Kasiu. Myślę że na wiosnę i kwiatków będzie więcej dostępnych, i o wymianę listeczków będzie łatwiej.. postaraj się więc o odrobinę cierpliwości.
Pozdrawiam :)

Tofka 

Wysłany: 28 Październik 2007, 23:13   

wyrak napisał/a:
Tofcia jakbyś kiedyś w OBI zobaczyła, że są gloksynie albo fiołki miniaturki lub jakieś inne oryginalne to daj znać. Ja mieszkam w Pabianicach, więc jestem w OBI tylko "przy okazji", ale jak będę wiedzieć, że są rośliny, które mnie interesują to pojadę specjalnie. Mogę na Ciebie liczyć?

Nie ma sprawy :smile: ...jestem tam co jakiś czas. Ale coś ostatnio nie ma nic ciekawego. Drogo strasznie.A te co są - często z jakimiś lokatorami :roll:
Dzisiaj kupiłam Azalię- szkoda mi sie jej zrobiło- stała taka ściśnięta :sad:

bona 

Wysłany: 29 Październik 2007, 09:52   

ja robię tak jak doradza ci tellerka-cierpliwie czekm do wiosny bo wyedy więcej forumowiczek będzie miało ciekawe okazy i napeno będzie latwiej o listki ,bo całych roślinek u mnie nie kupisz a jak już się coś pojawi to cena księżycowa... :cool:

hszonszcz 

Wysłany: 29 Październik 2007, 10:31   

bona napisał/a:
czekm do wiosny

ja juz mam z 10 malutkich sadzonek do oddania,a na wiosne to bedzie ze 30 :smile:

anna czarnota 

Wysłany: 29 Październik 2007, 10:54   

Ja mam 40 listków wsadzonych w ziemię i trochę sadzonek już pooddzielanych będę tez miała się czym wymieniać, oby do wiosny, bo marzy mi się zajęcie dwóch parapetów w kuchni różnymi kolorkami fiołków...

tellerka 
Moderator

Wysłany: 29 Październik 2007, 12:04   

anna czarnota napisał/a:
marzy mi się zajęcie dwóch parapetów w kuchni różnymi kolorkami fiołków...

Moim zdaniem te parapety są już po części zajęte ;)
Pozdrawiam :mrgreen:

kaska.k 

Wysłany: 29 Październik 2007, 12:51   

Dzięki dziewczyny :)

Na pewno macie racje, ale jakoś tak mi trochę głupio wyłudzać od Was listki :neutral: Ja również rozmnażam to,co mam :) Jak już się nauczę jak wstawić zdjęcia,to pewnie przedstawię Wam moją malutką kolekcję fiołków...

Z góry dzięki za tyle propozycji na wiosnę,chętnie kupie u Was to,co będziecie w stanie odstąpić :)

Pozdrawiam

hszonszcz 

Wysłany: 29 Październik 2007, 13:14   

kaska.k napisał/a:
głupio wyłudzać od Was listki

Ty sie nie wygloopiaj tu kazdy wyludza..zebys Ty zobaczyla te indianskie podchody po listki :lol:

Odpowiedz do tematu