Od niedawna należę do tego forum i od razu zaraziłam się miłością do fiołków.Zawsze jakieś miałam w domku,ale kiedy obejrzałam wasze kolekcje,to po prostu,się zaraziłam Z przykrością jednak stwierdzam,że w moim mieście nie ma za bardzo nietypowych fiołków,a poza tym jak zapytałam ostatnio panią w kwiaciarni czy będą jakieś nowe w najbliższym czasie,to odpowiedziała mi,że teraz nie ma mody na fiołki i nie opłaca się Jej sprowadzać...
Także ja w swojej kolekcji mam tylko 7 różnych kolorów... No ale wasze są po prostu prześliczne, gratuluję
Witaj Kasiu. Myślę że na wiosnę i kwiatków będzie więcej dostępnych, i o wymianę listeczków będzie łatwiej.. postaraj się więc o odrobinę cierpliwości.
Pozdrawiam
Tofcia jakbyś kiedyś w OBI zobaczyła, że są gloksynie albo fiołki miniaturki lub jakieś inne oryginalne to daj znać. Ja mieszkam w Pabianicach, więc jestem w OBI tylko "przy okazji", ale jak będę wiedzieć, że są rośliny, które mnie interesują to pojadę specjalnie. Mogę na Ciebie liczyć?
Nie ma sprawy ...jestem tam co jakiś czas. Ale coś ostatnio nie ma nic ciekawego. Drogo strasznie.A te co są - często z jakimiś lokatorami
Dzisiaj kupiłam Azalię- szkoda mi sie jej zrobiło- stała taka ściśnięta
ja robię tak jak doradza ci tellerka-cierpliwie czekm do wiosny bo wyedy więcej forumowiczek będzie miało ciekawe okazy i napeno będzie latwiej o listki ,bo całych roślinek u mnie nie kupisz a jak już się coś pojawi to cena księżycowa...
Ja mam 40 listków wsadzonych w ziemię i trochę sadzonek już pooddzielanych będę tez miała się czym wymieniać, oby do wiosny, bo marzy mi się zajęcie dwóch parapetów w kuchni różnymi kolorkami fiołków...
Na pewno macie racje, ale jakoś tak mi trochę głupio wyłudzać od Was listki Ja również rozmnażam to,co mam Jak już się nauczę jak wstawić zdjęcia,to pewnie przedstawię Wam moją malutką kolekcję fiołków...
Z góry dzięki za tyle propozycji na wiosnę,chętnie kupie u Was to,co będziecie w stanie odstąpić