Dzisiaj nabyłam przypadkiem jeden z bogatej rodziny aloesów. Przypadkiem bo kwiaciarka zamierzała się z nim rozprawić ostatecznie, wyrzucając do śmieci. No to podjęłam się opieki nad tym żyjątkiem. Problem w tym, że nie mam pojęcia co aloesy lubią. jak się nimi zajmować? Jakie są optymalne warunki ich trzymania? Ujmując krótko, prosze o wszystkie potrzebne dane by było mu dobrze... i żeby już nikomu nie przyszło do głowy wyrzucanie go do śmieci
Mój nie jest leczniczy, to wiem na pewno. Zdjęcia nie mogę chwilowo wstawić, zapodziałam kabel USB. Ale skoro mój nie jest ozdobny to chyba wystarczy ta praktyka: dużo słońca, mało wody?
Kiedyś miałam ten leczniczy (chyba), stał na południowym parapecie, podlewałam jak miał konkretnie suchą ziemię, czasem mu odkurzałam listki wilgotną szmatką. Rósł ślicznie.
zrobię zdjęcie i wkleję mam oba, tylko nie wiem jak je wkleić żeby było duże,z dysku ,jak ustawiam format zdjęcia,640/480 to wychodzi mi rozmiar obrazka 900.00kb,i nie wkleja muszę ustawić ,go do 100 kb,i jest malutki
_________________ "Kto czego nie doznał,nie zrozumie "... z Płocka,kłania się Basia