Kloniki to naprawdę sympatyczne kwiaty. Mogą być w domu i mogą być na polu. A do tego mają gamę kolorów. Do tej pory miałam 3 kolory, ale zachciało mi się więcej, więc 2 o pstrych liściach dokupiłam i jeszcze posiałam, bo tak" taniej" wzbogacić kolekcję - a marzą mi się kolor biały, różowy, pomarańczowy. Na torebce pisało mieszanka , więc nadzieja na inne kolory jest
O, fajne Ja kupiłam takie jak masz na pierwszym obrazku... ale... o kwiatach jeszcze ani widu ani słychu. Za Twoją namową wystawiłam na taras... i chyba mu lepiej. Więc jak wiatr mu łba nie urwie to ... mam nadzieje na ciekawe kwiatuszki
Przy wystawieniu na pole trzeba pamietać , by roślinki nie były wystawione na duży wiatr/ potarga delikatne liście/, na mocne słońce, i na deszcz padający bezpośrednio na kwiat...Dobrze na zadaszony taras, albo pod jakimś drzewem...
U mnie stoją kwiaty pod wielkim orzechem- i jak dotąd nie mam żadnych szkód .
Mirabilis- jesli masz pąki na kloniku to się nie martw- tylko CIESZ!