też mi się to określenie obiło o uszy, ale jak wpisałam w internecie całą nazwę w cudzysłowiu to o dziwo było 0 wyników....bardzo dziwne... skąd wziąłeś nazwę?
Teściowa to bardzo popularna osóbka wśród roślin. Fotel teściowej, język teściowej a teraz jeszcze welon teściowej. Ciekawe co jeszcze jest teściowej?
P.S. Dlaczego nie ma nic o teściach?
a propos języka teściowej wiecie, że...(pewnie wiecie, tylko mnie na razie wszystko dziwi ):
NASA, szukając antidotum na wysoką toksyczność materiałów, które są niezbędne przy budowie statków kosmicznych, prowadziło badania także nad roślinami doniczkowymi. Około 50 gatunków zostało zakwalifikowanych jako te, które skutecznie pochłaniają i neutralizują toksyny, między innymi język teściowej, który pochłania formaldehyd
Kolezanka chce sobie kupic na balkon. To jest kwiatek doniczkowy, z malymi bialymi kwiatuszkami przypominajacymi welon (z tad ta nazwa). Dobrze znosi slonce.