Jak na razie jesień nas rozpieszcza i nie zanosi się na nagłą zmianę pogody. W internetowych sklepach i na aukcjach są znacznie niższe ceny nawet do 50%. I tu pytanie, czy warto jeszcze teraz kupić sadzonki bylin (oczywiście w doniczkach). Proszę o poradę. Dziekuję.
Naturalnie,że warto.
Tylko nie wyjmuj ich z doniczek ,zadołuj w ogrodzie i przykryj liśćmi czy gałązkami igłowymi,bo nie wiadomo kiedy nadejdą mrozy .Pozostawienie ich w doniczkach do wiosny gwarantuje,że nie przemarzna im korzenie i wtedy będziesz miał co posadzić na właściwym już miejscu .
POchwalisz się co kupiłeś?
Po Twoim poście też weszłam na allegro,zastanawiam się nad kilkoma bylinkami.U mnie problemem jest miejsce - gdzie ja to wsadzę?
Niewykluczone,że jednak jutro coś wybiorę .
Też właśnie interesują mnie te
dwie roślinki
W moim przypadku na razie nie myślę.
Mam działkę w ROD i jak wejdzie ustawa PiSu to po mojej działce
i po co mi kupowć roślinki.
A chciałoby się
Czytam dyskusjie na forum ogr.-działkowym na ten temat i bardzo współczuje Wam wszystkim którzy stoicie nad przepaścią.Też nic by mi sie nie chciało chyba.
Może jednak nie bedzie tak żle.
Serdeczniej niz zwykle pozdrawiam Was
Dostawa błyskawiczna, we wtorek zamówienie, środa wysyłka, dziś już na działce.
Roślinki, jak roślinki. Jedne bardzo ładne, inne takie sobie. Bywa i tak, że te słabsze lepiej zimują niż te z wyglądu mocne.