Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Łazienka w kwiatach
Autor Wiadomość
Miiriam 

Wysłany: 8 Czerwiec 2007, 21:01   

Dziekuję :grin:

Pozdrawiam Bernadetta

Lambada 

Wysłany: 11 Sierpień 2007, 19:37   

No cóz, ja nie polecam sztucznych kwiatów. Według etykiety nie powinno się mieć ich w domu. Ale nie atakujcie mnie za to, to tylko pewne zasady.
Każdy i tak zrobi jak mu się podoba. :wink:

ewalukas 

Wysłany: 11 Sierpień 2007, 19:44   

Ja bym postawiła takie, które wymagają w pewnym momencie ciemnych miejsc, jak Gwiazda Betlejemska. Już był taki temat, chyba iwona13 go zakładała. (gdzie Ona się podziewa tak długo? :shock: )

Róża 

Wysłany: 15 Sierpień 2007, 17:09   

zoe to twoja lazieneczka? ladna :smile: ja mam lazienke w remoncie, dopiero niedawno sie przeprowadzilismy i wlasnie planuje caly wystroj lazienki. lubie kwiaty w lazience ale nie jestem pewna czy znajdzie sie cos do mojej :?: dlaczego?... no coż... 9m (kwadratowych), piec CO, brak jakiegokolwiek okna (jedynie moge wstawic drzwi z szybka ale to niezbyt wiele da). slyszalam ze sa kwiaty ktore lubia ciemne miejsca, ale czy az tak ciemne? prosze o porade :sad:

ewalukas 

Wysłany: 15 Sierpień 2007, 17:57   

Różo - było już przynajmniej dwa tematy dotyczące roślin w łazienkach bez okna. W obu przypadkach jedyne kwiaty polecane to sztuczne.
Ja jaszcze proponowałam kwiaty, które w pewnym momencie potrzebują ciemności, jak gwiazda betlejemska, ale nie wiem co o tym sądzą doświadczone "kwiaciary" :wink:
Jeżeli ktoś ma małe chociaż okienko to wydaje mi się, że skrzydłokwiat będzie się tam dobrze czuł. U mojej znajomej stał w przedpokoju bez okna - jedyne światło, które do niego docierało to z 3 pokoi i kuchni, tak więc całkiem ciemno nie miał, a pięknie mu się rosło.

makosz11 

Wysłany: 6 Wrzesień 2007, 17:03   

saly napisał/a:
bez kwiatów ale za to świetnie się prezentujący sit spiralny. Jedyne czego potrzebuje to wody, wody i wilgotności powietrza

Ja mam taki sit właśnie kupiony w tym sezonie wiosennym,bardzo ładnie rozrośnięty,ale moja łązienka nie jest ogrzewana bo w starym bud. za to ma duże okno z szerokim parapetem a zasłonką są właśnie kwiaty.Teraz myślę czy ten sit wytrzyma gdy w łazience będzie np. +10 stopni -w trakcie mycia czy kąpieli włączamy grzejnik z nawiewem.Paprocie,zielistki i bluszcze mają się doskonale i takie chłody im nie szkodzą,ale sit?Wie ktoś co to za zjawisko ten sit spiralny w chodowli domowej?

aiszo 
Moderator

Wysłany: 6 Wrzesień 2007, 17:22   

Marnie to widzę. Z tego co wiem, nikomu nie udało się go utrzymać na dłuższą metę. Mi też.
http://www.floraforum.net...m?highlight=sit
http://www.floraforum.net/parapeciarze-vf21.htm
Na przyszłość skorzystaj z opcji; "Szukaj". U góry, po prawej stronie.

tellerka 
Moderator

Wysłany: 6 Wrzesień 2007, 17:29   

Ale może właśnie w łazience się utrzyma? :roll:

Pozdrawiam z korka...

aiszo 
Moderator

Wysłany: 6 Wrzesień 2007, 17:35   

U mnie stał w widnej łazience :cry:

greatdee 

Wysłany: 8 Wrzesień 2007, 23:59   

Hmmm, a do łazienki z oknem?? Co prawda często zasłoniętym żółtą roletą, przed niechcianymi oczami sąsiadów :P

Odpowiedz do tematu