Wysłany: 11 Styczeń 2007, 13:55 jaka roslina do tej doniczki?
Witam goraco!
"Resztki tej pieknej roslinki" wkrotce zmienia doniczke. Poradzcie mi prosze jaka roslina pasuje do takiej doniczki, ona ma wymiary 50/30.
Z niecierpliwoscia czekam na propozycje!!!
Nie zgadzam się. Po co zakrywać tak piękną donicę.
Dracena jak najbardziej. Również Difenbachia
Może Dyzygoteka elegantissima, ale kilka wysokich i dobrze rozgałęzionych.
Jak lubisz coś kwitnącego to Strelicja była by w takim klimacie.
Ja w trochę innej mam Cyprysika Cupressus macrocarpa. Wkleję zdjęcie ale było robione w inny celu i za bardzo nie widać donicy.
Serdecznie dziekuje za wszystkie propozycje. Chyba pomysle nad ta Strelicja. Juz troche poszpyralm o niej no i chyba bedzie rosla u mnie
Zoe, jak na nazywa sie to zielone cudo na drugim zdjeciu, tym malym.
Czesto widze i mialam tez to przy roznych roslinach, ale mi to szybko usycha. A to wlasnie bardzo fajnie zdobi rosliny.
... a resztki tej mojej roslinki to nie wiem czy doczekaja sadzonek w marcu, listkow coraz mniej
Ja już wiem co to za roślinka! To Pilea peperomoides
Izak26 - jak ją uprawiasz, bo chcę sobie taką kupić, ale niewiele mogeę o niej znaleźć - to najlepiej dowiedzieć się u źródła wiem, że ma na bakier z kaloryfeami, ale z drugiej strony łatwo odbija i jest łatwa w rozmnażaniu. Napisz coś więcej - proszę